Кадър: БНТ, архивКалоян Методиев съсипа от критики правителството за действията

...
Кадър: БНТ, архивКалоян Методиев съсипа от критики правителството за действията
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Трудно ще отиде ГЕРБ на изборите с нещо, което партията е свършила

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Калоян Методиев унищожи от рецензии държавното управление за дейностите в ковид рецесията.

 

тсъствието на държавното управление от коронавирус рецесията е поради невъзможността да сътвори организация и ред, а сподели единствено безредица на политики. Липсата на президентската институция в спешния интервал е заради подценяването и подиграването с ковид – със гибелта на хората, е мнението на Калоян Методиев – политолог и шеф на Институт РЕГО.

" Това и в двата случая ерозира доверието в двете институции “, твъри Методиев. " Борисов и Радев съществуват като теза и антитеза, само че в един миг може да се трансфорат в синтеза. Без това сериозно говорене, президентската институция напълно ще изгуби  своите ориентири “, разясни политологът по Българска национална телевизия.

Идеите, които показал президентът не получили съвсем никаква гласност, съгласно  констатациите на Методиев, който е някогашен шеф на кабинета на .

" Не виждам те да имат директна връзка с трите казуса в обществото, които в РЕГО отчетохме – първо в опазването на здравето, второ – приходите, трето – корупцията в страната. Това са тематиките, които вълнуват българското общество и би трябвало да бъдат решени незабавно в порядъка, в който ги изредих. Оттам нататък хрумвания – дайте да купуваме нови самолети, дайте да купуваме дронове нямат връзка с най-важните неща в страната – нямат резултат и нямат да имат резултат “, уточни шефът на РЕГО като засяга данни от скорошно социологическо изследване на института.

" В политиката има край. В политиката няма безалтернативност. Ако някой е почнал да мисли по този метод за своето ръководство, значи е изгубил връзка с действителността “, разяснява политологът думи на премиера, че в случай че ги нямаше сегашните ръководещи, кой знае какво е можело да се случи. " Подобно изказване не заслужава необикновен разбор “, уточни Методиев.

Социологическото изследване на институт РЕГО посочило чудовищни равнища на ненавист към Борисов. " Той има група поддръжници, все пак, което се случва. Но оттова нататък над 60-70% от хората не просто са отрицателни, има групи, които го сатанизират. Придават му безчовечен облик, хиперболизират всяко нещо, обвързвано с него, че има характерностите на нещо негативно, зло, отговорно за всичко. Подкрепата към него е доста дребна, отрицанието и ненавистта към него са големи. Ако извадим съответни изявления и цитати от хора в тези изявленията, ще се види каква е омразата и до какви равнища е стигнала “, конкретизира Калоян Методиев изводите от последния социологически сондаж на института.

Според политолога ГЕРБ изрично няма да бъдат първа политическа мощ. Обосноваването на този извод е върху измеренията на рецесията.

" По отношение на това, което виждаме – на резултати от справяне с коронавирус рецесията, на резултати от ръководството. Как да подкрепиш държавно управление, докарало те до първо място по смъртност в света, на последно място по социално-икономически индикатори в Европейския съюз. Във всички негативни ранглисти България е преди всичко. Трудно ще отиде ГЕРБ на изборите с нещо, което е свършило, с резултат от ръководството и да го показа на обществото “, съобщи Методиев, написа blagoevgrad24.bg.

Политологът предвижда резултатите и няколко други политически субекти, даващи поръчка з присъединяване в парламентарните избори: " Няма да има място и за трите партии " Демократична България “, " Да, България “ и ДСБ да влязат в Народното събрание. По-скоро " Да, България “ е допустимо. Виждаме  разнообразни равнища във връзка с поддръжка и известност. Мая Манолова е с доста въпросителни. Групата, която спори по какъв начин ще се яви на или след изборите ми се коства, че си прави сметки без кръчмар. Преди да се съберат, се изпокараха, разграничиха се един от различен. Един желае да се качи върху другия, с цел да го вкара в Народното събрание. Не е ясно още кой какво желае от тях. Не знаем кой ще влезе в Народното събрание. Ще влязат доста нови субекти. Тази акция няма да е като никоя друга, която сме следили в последните десетилетия. Нещата са извънредно непредвидими и би трябвало да действаме по-прагматично – да забележим кой какво предлага и какво е направил, а не да действаме ирационално в този безпорядък, който се задава в изборния развой и в динамичността “.

Методиев не изключи Българска социалистическа партия да победи на изборите. " Дали е действително ще кажат гласоподавателите по време на самите избори. Но е допустимо предвид  това, че коронавирус рецесията промени динамичността на политиката в страната. Тя промени динамичността в света. Може да приказваме за три етапи – преди, по време и след коронавирус рецесията. Трябва да приказваме за обществено и икономическо възобновяване на страната, за тежки промени в администрацията, в опазването на здравето, за пренастройване на страната. Нинова дава отговор на този профил. Тя добре се вписа в коронавирус рецесията като реакции, като политики, като оферти за промяна в здравната система. Започна да повишава и доверието към себе си. Мисля, че има капацитет за продобиване на изборите “.

Помолен да разяснява включването на Корнелия Нинова като санитар-доброволец в коронавирус поделение, което закупи необятна известност, Методиев сподели: " Чух сериозни отзиви, само че те потънаха, защото  равнищата на утвърждение на акцията на Корнелия Нинова бяха доста повече. Който мисли да подлага на критика в това отношение, дано отиде в коронавирус поделение, което е най-тежкото място в страната сега. Нека сменя подлоги на пациенти, дано оправя умряли и тогава да подлага на критика. Това нещо е позитивно и сподели какво би трябвало да прави един същински политик в рецесията. Тук беше мощната й роля, тъй като откри мястото за себе си. Не имам предвид единствено, това че отиде в коронавирус отделението, а държанието й от началото на самата пандемия “.

По отношение на водача на българските социалисти и нейното доброволчество, политологът направи конкретизиране: " Това е международна процедура – политиците вървят и хранят бездомници, политиците вървят в обществени домове да оказват помощ. Министър-председателят на Великобритания  Борис Джонсън спа с бездомници под един мост. Така че това опознаване на проблемите от първа ръка на един политик за мен е похвално и това е модерната политика “.

 Една-единствена е оценка за оправянето с епидемията у нас, по думите на Методиев. " Тя е, че сме преди всичко по смъртност в Европа. По-голяма оценка от това здраве му кажи. С всичко друго могат да играят – с проби, с брой инфектирани, само че със смъртността смешка не трябва. Оценката не е приемлива за справяне с пандемията. Закъсняха с ограниченията, непоследователни, безредни. По-скоро стана като надпреварване с хрътки – бяга се бързо, стопира се, отново се тича, а трябваше да стане като едно странствуване с камила – последователно, да не се стопират ограниченията, да са по-хлабави, само че да не стават тези внезапни промени като стопираме, отваряме, охлабваме, край, всичко свърши. Тоест загуби се темп, ритъм “.

Калоян Методиев отвърна мнението, че идните парламентарни избори, че би трябвало да бъдат отсрочени: " Вече приказваме за имунизиране и охлабване на епидемията. Англичаните от на следващия ден имунизират лекарите си. Руснаците стартират да имунизират учители, лекари, хора на първа линия. Американците и те стартират да го вършат. Излизаме от хипотезата за безпределно проточване на коронавирус рецесията в здравен проблем и влизаме във етапите на превъзмогването й в нейните здравни форми. В този смисъл изборите, които са след три месеца, не би трябвало въобще да са тематика на полемика. Това е едно рисково политическо говорене за да се тества публичното мнение дали е склонно да се съгласи с сходна догадка на отсрочване и да се създадат през месец май, когато ще спадне общественото напрежение и ръководещите ще могат да си поемат глътка въздух след тежката зима. Да не си вършат сходна сметка – публичната реакция съгласно мен ще е безапелационна. Изборите би трябвало да се проведат тогава, когато са планувани “.

Политологът акцентира: " Управляващите резервираха политически своя живот оттатък политическата логичност след толкоз доста гейтове, след толкоз доста кавги, разцепления “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР