Кадър БНТ, архивИдната седмица Щатите ще си имат нов вицепрезидент.

...
Кадър БНТ, архивИдната седмица Щатите ще си имат нов вицепрезидент.
Коментари Харесай

Камала Харис ще положи клетва в сряда

Кадър Българска национална телевизия, списък

Идната седмица Щатите ще си имат нов вицепрезидент. Бъдещият вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис ще постави в сряда клетва пред съдийката от Върховния съд Соня Сотомайор.

Това ще е историческо събитие: първата жена вицепрезидент с корени в Африка и Южна Азия ще се закълне пред първия висш арбитър от латиноамерикански генезис, съобщи Асошиейтед прес.

Според осведомен източник, Харис е избрала да постави клетва точно пред Сотомайор. Харис ще се закълне пред две Библии, едната от които е била на Търгуд Маршал, първия негър висш арбитър.

Харис е изразявала обществено възхищението си от Сотомайор и Маршал. И Харис, и Сотомайор са работили като прокурори - Харис в Калифорния, а Сотомайор - в Ню Йорк.
Соня Сотомайор ще взе участие за повторно в гала за встъпване в служба.

През 2013 година пред нея постави клетва като вицепрезидент Джо Байдън, който в сряда ще влезе в Белия дом като президент, напомня АП.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР