Кадър БНТ, архивГолям наплив от деца имигранти в САЩ. Правителството

...
Кадър БНТ, архивГолям наплив от деца имигранти в САЩ. Правителството
Коментари Харесай

Байдън: Имаме голям наплив от непридружени деца имигранти

Кадър Българска национална телевизия, списък

Голям напор от деца имигранти в Съединени американски щати. Правителството на Джо Байдън се обърна за помощ към Федералната организация за ръководство на изключителните обстановки поради рекордния брой непридружени деца имигранти, които идват в Съединени американски щати, преминавайки незаконно границата с Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

През идващите три месеца организацията ще оказва помощ с посрещането, настаняването и трансферирането на малолетни, които идват без компаньон на южната граница на Съединени американски щати, заяви министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, представен от Българска телеграфна агенция.

Правителствени данни демонстрират възходяща рецесия по границата поради стотиците деца, които влизат незаконно в Съединени американски щати всеки ден и биват арестувани.

Министерството на вътрешната сигурност има задачата да обработи до три дни документите им и да ги съобщи на Министерството на здравеопазването и филантропичните въпроси, с цел да могат да бъдат изпратени при техен родственик, който към този момент живее в Съединени американски щати, или различен подобаващ аставник, до момента в който бъде организиран имиграционният им статут.

Но от ден на ден деца биват арестувани по-дълго от нормално в непригодни за задачата обекти на граничните управляващи, защото приютите на Министерството на здравеопазването и филантропичните въпроси са претъпкани, а то, от своя страна, не може да смогне с огромния напор от непридружени деца имигранти, с цел да ги изпрати навреме при техен родственик или аставник.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР