Кадър: БНТ, архивСблъсъкът между САЩ и Русия ще бъде на

...
Кадър: БНТ, архивСблъсъкът между САЩ и Русия ще бъде на
Коментари Харесай

Керемедчиев: България ще е на първа линия при война на НАТО с Русия

Кадър: Българска национална телевизия, списък

" Сблъсъкът сред Съединени американски щати и Русия ще бъде на европейска територия и България ще бъде на първа линия ". Това счита някогашният зам.външен министър Милен Керемедчиев.

" В последната година към този момент шестима съветски дипломати бяха оповестени за личност нон грата. България става все по-интересна за съветските служби и доста значим фактор за съветските ползи ", сподели той пред Bulgaria ON AIR, в коментар за шпионския скандал у нас, при който бяха арестувани шестима души. Съдът остави за непрекъснато в ареста петима от тях.

" Руските ползи в района се ускоряват. Тук имаме контраразузнаване - български жители шпионират за друга страна. Имаме някакво превъоръжаване на Българската войска, само че то върви в слаби темпове. България ще играе все по-голяма роля в общия щит на НАТО, което значи все по-активни дейности на съветските служби в страната ", съобщи Керемедчиев.

Той чака да бъдат експулсирани още съветски дипломати, а реакцията на Русия няма да закъснее и ще бъде същата.

" След встъпването на Джо Байдън в Белия дом се вижда внезапно утежняване на връзките с Русия. През годините Турция стартира да отстъпва като благонадежден сътрудник на НАТО. По-близко е съдействието сред Ердоган и Путин. Съединени американски щати и НАТО реалокираха фокуса на деяние към Гърция, а на север България и Румъния стават все по-значим фактор в района ", сподели още Керемедчиев в " България заран ".

И посочи, че намаляването на дипломатическите връзки не оказва помощ в разговора, а по-скоро вещае Студена война. По думите му Русия отстъпва от свои изконни територии - в Черна гора беше доста мощно съветското въздействие. Република Северна Македония също е главен център на съветските ползи.

" Тази спекулация, плюс идващите дейности, ще покажат неотстъпчивост, че ще отстояваме тази наша политика, която е заложена в последните над 20 години. България ще бъде от ден на ден контактна точка с възходящото напрежение с Русия. Съединени американски щати ще усилят натиска за прекъсване на " Северен поток 2 ". Сблъсъкът сред Съединени американски щати и Русия ще бъде на европейска територия и България ще бъде на първа линия ", уточни някогашният зам.-външен министър.

За край на диалога Керемедчиев посочи, че Русия не е единствената страна, която демонстрира голям интерес какво се случва в страната ни и в района.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР