Кадър: 7/8 ТВСлави Трифонов написа гневен коментар във фейсбук. Той

...
Кадър: 7/8 ТВСлави Трифонов написа гневен коментар във фейсбук. Той
Коментари Харесай

Слави Трифонов: МЗ е влязло в унизителната роля да мие срама на депутатите, които отхвърлиха закупуването на два медицински хеликоптера

Кадър: 7/8 ТВ

Слави Трифонов написа ядосан коментар във фейсбук. Той се отнася за тематиката със закупуването на медицински хеликоптери.

Ето и цялостният текст на обявата му в обществената мрежа:

" Току-що научих, че през днешния ден Министерството на здравеопазването е влезнало в унизителната роля да мие срама на депутатите, които преди два дни отхвърлиха концепцията да бъдат отделени 25 милиона лв. от Бюджет 2021 за закупуването на два медицински хеликоптера. Хеликоптери, с които могат да бъдат спасявани човешки животи.

Та, в случай че влезете на страницата на Министерството на здравеопазването, ще попаднете на следната вест: “Информация по отношение на процедура по закупуване на медицински хеликоптери ” (вижте скрийншота). Като цъкнете върху новината, ще прочетете невероятното известие, че процедурата по закупуване на медицински хеликоптер по европрограма не е прекратена.

Първо, не знам за какво в заглавието е употребявано множествено число и написа за закупуването на медицински хеликоптери, а вътре в информацията се приказва за закупуването на медицински хеликоптер, най-малко 1 брой. Значи, може да е един хеликоптер.
Второ, тая стратегия я знам. Миналата година държавното управление даде обещание, че по тая стратегия медицински хеликоптер ще има през… 2020 година (вижте скрийншота). И има ли България медицински хеликоптер през 2020 година? Няма.
Единственото, което е направено през 2020 година е да започва процедура по закупуване на медицински хеликоптер. И тази процедура започва едвам през септември.

Какво още научаваме от информацията от Министерството на здравеопазването? Научаваме, че срокът за осъществяването на плана по закупуването на медицински хеликоптер е 36 месеца. Тоест - три години. Тоест, изцяло евентуално е България да няма нито един медицински хеликоптер и през 2021 година, и през 2022 година
Напълно евентуално е да умрат още хора, които могат да бъдат избавени посредством незабавна авиомедицинска помощ, в случай че на страната й пука. Но на нея очевидно не й пука.
И на изпълнителната власт не й пука, и на законодателната власт не й пука. И на всичко от горната страна по един неблаговиден метод двете управляващи се пробват да си пазят гърба.
Излизат през днешния ден от Министерството на здравеопазването и ни споделят, видете ли - не ги закачайте депутатите, работи се по въпроса за медицински хеликоптер.

А обособен въпрос е, че един медицински хеликоптер е извънредно непълен. За да има съответна авиомедицинска помощ, която да покрива цялата страна, като за начало са нужни най-малко 3 медицински хеликоптера.
Е, оня ден депутатите взеха решение, че няма да дадат от нашите пари за нашия живот.
Уважаеми сънародници, като един заслужен член на Европейския съюз България би трябвало час по-скоро да има система за авиомедицинска помощ. И ще има.

Тази значима тематика ще участва и в предаването ми довечера. Мой посетител е един човек, който е извънредно способен по тематиката - инж. Мариян Боновски. Препоръчвам ви да гледате. Започваме по-късно по “7/8 ТВ ”.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР