Качественият сън е изключително важен за цялостното ни здраве, а

...
Качественият сън е изключително важен за цялостното ни здраве, а
Коментари Харесай

НИКОГА не правете тези 6 неща, преди да заспите, ще имате лош сън

Качественият сън е извънредно значим за цялостното ни здраве, а с цел да си набавим подобен би трябвало да си лягаме в точния момент и да премахнем някои нездравословни привички от метода си на живот. Има някои неща, които ни вършат неспокойни, пречат на здравето и на ранното ставане заран. Нека разберем какво ни вреди най-вече и по какъв начин да го ограничим оптимално, с цел да получаваме всички изгоди от положителния сън.

Да довършвате работата си

Ежедневието ни става все по-натоварено, а работата се усилва. Това води до взимане на част от дилемите за у дома или отлагането им за по-късните часове през нощта. Но това е груба неточност. Колкото и работа да имате, не отнемайте от съня си, с цел да я свършите по това време. Само ще предизвикате отмалялост до краен лимит и повишение равнищата на стресовите хормони, а те от своя страна водят до всичко друго, само че не и до първокласен сън и жизненост на сутринта.
Ако ядете това на вечеря, проблемите със съня са неизбежни
Всеизвестен факт е, че изобилната вечеря пречи на съня. Но в случай че знаем най-много каква храна да приемем преди сън, можем да избегнем проблем...

Да пиете алкохол

Много хора обичат да сипват чашка от обичания си алкохол преди лягане, като мислят, че ще получат по-добър сън по този метод. Но алкохолът прави тъкмо противоположното – той понижа качеството и продължителността на съня, провокира чести събуждания, въртене, лек и разтревожен сън и мъчно пробуждане. Освен това, може и да почувствате, че силата ви е изцедена.

Преглеждате телефона си

Пристрастеността ви към телефона и обществените мрежи също вреди на съня ви. Дори да си мислите, че той ви приспива, синята и бялата светлина, които устройството излъчва, пречат на отделянето на мелатонин – хормон на съня. Дори и действително да заспивате от видеа или мелодии, произлизащи от телефона ви, равнищата и качеството на съня ви няма да са оптимални.

Ядете захар
Ето ТОВА е най-хубавото за сърцето време да си легнете
При хората, които си лягат сред 22:00 и 23:00 часа, рискът от развиване на сърдечносъдови заболявания е по-нисък, са открили изследовате...

Захарта като цяло би трябвало да се органичава, да не приказваме пък за втората част от денонощието. По-добре се пробвайте да заспите незабавно, когато усетите апетит. Изследванията сочат, че храните, богати на наситени мазнини и добавени захари водят до по-лек и разтревожен сън, като не са изключени и честите нощни събуждания, което поврежда качеството му.

Ядете пикантни храни

Пикантните храни не се предлагат за ядене тъкмо преди лягане. Те може да провокират киселини, чийто дискомфорт сигурно ще повлияе зле на съня ви.

Пиете доста вода

Приемът на задоволително вода и хидратирането са от значително значение за нашето здраве, само че не би трябвало да прекаляваме с водата тъкмо преди сън. Това би провокирало по-чести потребности от вървене до тоалетната, което ще накъса съня ви и ще повлияе отрицателно на качеството му. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР