Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на

...
Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на
Коментари Харесай

Проф. Николай Младенов: Може да възникне проблем с кислорода, ако се претовари здравната система

Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на едната ръка. Това сподели проф. Николай Младенов, който е шеф на Клиника по анестезиология и интензивно лекуване, УМБАЛ " " пред БТВ. Според него би трябвало и първокласен личен състав, който у нас е малко, а изискванията по думите му са свиреп, и неговият екип е заставен да работи на 200%.

Една от неговите пациентки, които екипът му избавя от тежка форма на ковид, сподели, че е належащо да се имунизираме, с цел да спасим децата си и цялото общество. Директорът на Търговско-банковата гимназия Емилия Иванова описа по какъв начин е минала през ужаса на осъзнаването, че е в болница с COVID-19 и по какъв начин се е борила по-късно за всяка крачка при възобновяване си.
 Какво е сатурация и за какво е значима? Какво е сатурация и за какво е значима?
В подтекста на превзелата ни емидемия от Ковид-19 вероятно сте чували, че е от особена значимост да се следи сатурацията на пациента и да...

В края на ноември предходната година тя се заразява с COVID-19. Иванова е приета в болница по неотложност и интубирана незабавно. Това е един от най-тежките случаи, спомня си професор Николай Младенов. След завръщането си на работа съумява да убеди 50% от учителите да се ваксинират, 20% го прекарват, а учебното заведение й е едно от първите в София, което минава онлайн поради доста отсъстващи деца и учители.

Според проф. Младенов лечебните ни благоприятни условия са много лимитирани що се каса до лекуването на ковид. Затова е значимо да се имунизираме, добави той. " Колкото по-рано се стартира лекуването с, толкоз по-голям резултат ще има. Ще излязат скоро на пазара и рекомбинантни антититела, чиято цена е голяма. Това е лекарството, с което е лекуван Доналд Тръмп, само че лечението е доста скъпа ", изясни Младенов.

Според него може да възникне и проблем с кислорода, в случай че се претрупа здравната система. " При нас имаме резервоар, който събира към 9 милиона л О2, на ден разноските са към 500 000 л. Нараснали са към 5-6 пъти. Нормално един резервоар се харчеше за 22 дни. Сега го консумираме един резервоар за няколко дни. Вероятно може казусът при процеса продукция и доставка да стане очевиден “, разяснява лекарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР