Качествените хора в образованието идват чрез честни конкурси, заяви финансовият

...
Качествените хора в образованието идват чрез честни конкурси, заяви финансовият
Коментари Харесай

Как децата да не дават пари за частни уроци и да получават знания в училище?

Качествените хора в образованието идват посредством почтени състезания , съобщи финансовият министър в оставка Асен Василев в изявление за „ Darik “. По думите му макар трите огромни рецесии – Коронавирус, енергийната и войната, приходите на учителите са били непокътнати да са по-високи над междинните, тъй че специалността да стане по-престижна и да има по 10-20 души, които аплайват за място.

„ Заделиха се средства за поправки на учебни заведения и детски градини. Заделиха се средства за прехрана, да няма никакви проблеми. STEM кабинети са заложени в ПВУ и се строят сега. Обаче, с цел да имаме качествено обучение, с цел да не би трябвало децата да вървят на частни уроки, би трябвало да има почтени състезания за шефове и почтени състезания за учители, с цел да може най-кадърните да влязат в учебно заведение “, изясни той.

Според него каквото е могло да се направи с пари в учебните заведения – е било направено .

„ Следващата стъпка към този момент не е обвързвана с обезпечаване на запас. Следващата стъпка е обвързвана с обезпечаване на качествени хора в тази система. Това става единствено през почтени състезания. И като си приказваме за конституционна промяна или за каквото и да е друго, то седи леко нереално, само че да го сведем до най-простото нещо – с цел да има едно положително учебно заведение с едни положителни учители, които си правят работата и да не би трябвало децата да вървят на частни уроци – към този момент не е въпрос на това, че няма пари, към този момент е въпрос на това – дали ще назначим хора с почтен конкурс, които са най-кадърни, с цел да свършат тази работа “ , означи още той.

Училище в Копривщица – страж на възрожденския дух

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР