Качествените дрехи от известни брандове, луксозните и изпипани кройки прибавят

...
Качествените дрехи от известни брандове, луксозните и изпипани кройки прибавят
Коментари Харесай

Правете тези неща, за да изглеждат дрехите ви по-дълго новички

Качествените облекла от известни марки, първокласните и изпипани кройки прибавят жанр и класа към визията и покачват самочувствието. Модните аутфити обаче са скъпа облага, която коства забележителна част от фамилния бюджет.

Растящите цени на качествените облекла карат доста хора да се замислят по какъв начин да запазят своята фешън облага като нова. Събрали сме за вас препоръки, които ще ви оказват помощ да носите своите обичани продукти по-дълго, запазвайки цветовете и материите им непокътнати.

1. Намалете градусите при пране

Прането на прекомерно високи градуси унищожава тъканите. Перете на допустимо най-ниската температура, в случай че облеклата са без петна. В случай на петна третирайте ги с подобаващ препарат и едвам по-късно изперете в машината. Не пропускайте да тествате препарата в част от дрехата, която остава скрита, с цел да се уверите, че той не поврежда и не обезцветява тъканта.

2. Качествена перална машина

Перете обичаните си облекла на ръка, в случай че не притежавате качествена машина. Евтините модели могат да увредят деликатните тъкани. Предпочитайте модели с диамантен тъпан, стратегии за фини тъкани, изпиране със студена вода, интелигентни технологии – всичко това ще запази вашите облекла като нови по-дълго.
 6 неточности, които унищожават облеклата при пране 6 неточности, които унищожават облеклата при пране
Имате ли проблем с облеклата? Взели сте чисто нови и те не след дълго време са захабени? Е, това най-вероятно се дължи на погрешно пран...

3. Не смесвайте цветовете

Ако сте закупили нов продукт, за който не сте сигурни дали пуска цвят по време на пране, не го пускайте в машината с останалите облекла. Нека първото изпиране постоянно е ръчно или единствено с облекла в същия цвят. Винаги съществува възможност дрехата да пусне при първо пране и да съсипе обичаните ви аутфити.

4. Купете си машинка за мъхчета

Дрехите наподобяват захабени, остарели и евтини, в случай че по тях има мъхчета и стърчащи конци. Изрежете конците деликатно с фина ножица, а мъхчетата изчистете нежно със специфичната машинка. Пуловерът става като нов.

5. Следвайте инструкциите на производителя
 8 неточности, които унищожават облеклата ви в дрешника 8 неточности, които унищожават облеклата ви в дрешника
Често облеклата след пране и престой в дрешника не наподобяват толкоз добре, колкото желаете да бъдат. Ситуацията е неприятна, само че и управл...

Научете какво значат знаците върху етикета от производителя. Те не са сложени инцидентно, а оказват помощ да изберете подобаващата стратегия, грижа, да разберете може ли да перете продукта или за него е възможно само химическо почистване. Винаги спазвайте прецизно тези указания.

6. Сушете легнали облеклата от материи, подлежащи на разпъване и развисване

Ако си позволите да изперете на ръка палтото от вълна, то никога не го сушете в машина. Поставете го легнало върху сушилника, без да изстисквате, опънете нежно по този начин, че да няма намачкани елементи и оставете да изсъхне. В случай, че го изстисквате, мачкате или сушите на простора, прекомерно евентуално е да го съсипете, тъканта да провисне. Същото важи и за плетени облекла.

7. Правилният препарат

Задължително перете цветните облекла с препарат за цветно пране, както и белите и черните с подобаващия и предопределен за тях. Не мислете, че това е просто търговски трик и че няма проблем да изперете алените рокли с прахуляк за бяло пране. Последното ще докара до избеляването им.
 Грижите, които би трябвало да поставим, с цел да запазим цвета на облеклата Грижите, които би трябвало да поставим, с цел да запазим цвета на облеклата
Любимите ни облекла са част от персоналната ни история. Да си спомняме с какво сме били облечени в деня, в който значими неща са ни се случили,...

8. Естествено съхнене

Избягвайте центрофугата и сушилнята, когато имате опция да оставите облеклата да изсъхнат естествено.

9. Правилно простиране

Светлите тъкани и изключително белите може да простирате на слънце, те стават по-бели, изсушени от лъчите му. Цветните и изключително черните не би трябвало да съхнат под директните слънчеви лъчи. Обърнете ги с гърбовете на открито.

Ето и препоръки по какъв начин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР