Кабинетът Янев отпусна средства по различни програми , свързани с

...
Кабинетът Янев отпусна средства по различни програми , свързани с
Коментари Харесай

Служебното правителство отпусна средства за две общински училища в Пловдив и Бургас

Кабинетът " Янев " отпусна средства по разнообразни стратегии, свързани с образованието.

По Национална стратегия " Обучение за ИТ умения и кариера “ се разпределят общо 247 244 лева Средствата са за две общински учебни заведения в Пловдив и Бургас, които организират образования по програмиране на 658 възпитаници от 10, 11 и 12 клас. Това са гимназисти, които не учат " Компютърни науки “, само че посредством занятията могат да придобият професионална подготовка по специалността " Приложен програмист “.

Одобреното финансиране е за превоз, храна и нощувки на учениците, които пътуват от други обитаеми места. В сумата са включени възнагражденията и командировките на преподавателите и експертите, които работят с учениците. Покриват се разноските за механически и софтуерни услуги, обезпечаване на писалищен материали и консумативи, наем на зали и пространства и други

Кабинетът утвърди и 234 410 лева по Национална стратегия " Бизнесът преподава “. 

Над 184 хиляди лева ще бъдат вложени за бизнес занятия на възпитаници от 1 до 12 клас. Представители на предприятия ще срещат децата с новостите в софтуерния бранш и промишлеността. 50 хиляди лева са за семинари на педагозите.

Одобреното финансиране се дава по бюджетите на общините за актуалната календарна година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР