Кабинетът взе решение за отпускането на допълнителни средства към бюджета

...
Кабинетът взе решение за отпускането на допълнителни средства към бюджета
Коментари Харесай

Асен Василев: Отпускаме 1,1 млрд. лева за попълване на резерва

Кабинетът взе решение за отпущането на спомагателни средства към бюджета на Министерството на земеделието за попълване на запаса на страната с пшеница. Точната сума е един милиард и 100 милиона лв., стана ясно на брифинг след постоянното съвещание на държавното управление.

Министърът на финансите Асен Василев акцентира, че запасът ще се добави само с житни култури, само че не и с горива. 

" В България сега има към 3 млн. тона пшеница, а към 300 хиляди от тях са в запаса. Правителството взе решение да се закупят спомагателни 1,1 млн.тона в допълнение. Имаме складови бази за 14 млн. тона пшеница, тъй че проблеми със складовете няма. Новата годишна продукция, която ще е сред 7-8 млн. тона може да бъде прибрана. "

Отпуснатите средства ще бъдат употребявани и за закупуване на слънчоглед и царевица, с цел да се подсигури освен изхранването на популацията, само че и фуражите за животните.

Вицепремиерът Василев изрично съобщи, че все още няма възбрана за експорт на зърно от страната, само че добави, че: 

" Забрана няма наложена, само че има оптимални периоди за инспекция с цел да сме сигурни, че всички документи са изрядни и тава, което се изнася има всички нужни разрешителни. Трябва да сме сигурни, че всичко което напуща територията на страната е съответно окомплектовано ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР