Кабинетът в оставка прави отчет за свършеното през изминалите 9

...
Кабинетът в оставка прави отчет за свършеното през изминалите 9
Коментари Харесай

Правителството с отчет за свършеното през последните 9 месеца

Кабинетът в оставка прави доклад за свършеното през миналите 9 месеца. В началото на доклада министър-председателят Николай Денков насочи привет към дамите за 8-и март и посочи, че работата по осъществяването на управническата стратегия продължава.
 
" Управленската стратегия продължава и през идващите девет месеца. Ние се намиране в средата на нейното осъществяване. С Мария Габриел ще създадем всичко допустимо, с цел да създадем равномерен преход, с минимални разтърсвания, с цел да можем да продължим да работим дружно ", уточни той.
 
Вицепремиерът Мария Габриел благодари на Николай Денков " за чудесната взаимна работа и за градивния звук ". " Преди 9 месеца направихме сложен и значим избор. Партиите, подкрепящи държавното управление, стопиха несъгласията, поддържаха кабинет, изглеждащ неосъществим в очите на мнозина, демонстрираха предвидливост и отговорност. Видяхме какъв брой доста можем да реализираме в случай че обединим напъните, които раждат по-устойчиви резултати, а откритият разговор е най-хубавото за превъзмогване на разликите. Управленската ни стратегия е направена, с цел да отговорим на упованията на хората, знаем мощните страни и рестриктивните мерки на всяко министерство, а моите упования са за интензивен прогрес по набелязаните цели ", съобщи Габриел.
 
Премиерът акад. Николай Денков подава оставката си в деловодството на Народното събрание на 5 март, ден преди да се навършат деветте месеца от началото на ръководството. Още на 6 март депутатите я гласоподаваха единомислещо с 216 гласа " за ", ГЕРБ-СДС обявиха тогава, че ПП-ДБ са работили преждевременно и тласкат страната към избори.
 
Денков пък от своя страна изясни, че това е още една подадена ръка за бързо започване на договаряния по ротацията и добави, че държавното управление ще работи до момента в който не бъде определен нов кабинет. Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ стартират на следващия ден по здрач. В понеделник президентът Румен Радев стартира консултациите за ново държавно управление с парламентарно показаните партии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР