Кабинетът подхожда изключително сериозно към въпросите на отбраната и развитието

...
Кабинетът подхожда изключително сериозно към въпросите на отбраната и развитието
Коментари Харесай

Министър Тагарев към нашите военни зад граница: Увеличихме бюджета с над 800 млн. лв.

Кабинетът подхожда извънредно съществено към въпросите на защитата и развиването на отбранителните ни качества. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев на обичайната видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти отвън страната, съобщи Българска телеграфна агенция. Заедно с началника на защитата адм. Емил Ефтимов поздравиха участващите в интервенциите и задачите на НАТО и Европейски Съюз в Босна и Херцеговина, Косово и Ирак във връзка идните Коледни и Новогодишни празници.

Видеоконферентната връзка се провежда от Съвместното командване на силите в Министерството на защитата. В нея взе участие и командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, а онлайн се включиха националният пълководец на интервенцията на Силите на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина ALTHEA – Александър Алексиев, националният пълководец на интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово – KFOR- подполковник Бойко Цветанов и националният пълководец на небойната задача на НАТО в Ирак подполковник Галин Добрев.

Бюджетът за тази година беше повишен с над 800 млн. лв., спрямо бюджета за предходната година, сподели Тагарев. Той акцентира, че въпреки бюджетът да е бил признат през август, ведомството е напът да реализира достижение в неговото осъществяване. Този бюджет се употребява както за пускане на нови планове, осъществяване на подписани контракти за рационализация на въоръжените сили, също по този начин и за повишение на заплатите, за в допълнение материално стимулиране и награди и с повишение на командировъчните. Тази политика ще продължи и през идната година, разяснява той. Тагарев означи, че всеки миг се чака и приемането на бюджета за 2024 година от Народното събрание. Министърът на защитата акцентира, че бюджетът за ведомството към този момент е признат, като се усилва с още 800 млн. лева Това ще ни даде опция да продължим да влагаме в построяването на отбранителните дарба, в присъединяване в интервенции и развиване на оперативната съгласуемост, акцентира Тагарев. Той сподели още, че се разисква и присъединяване в нови интервенции, защото, „ за жалост, ситуацията по сигурността в света не става по-проста, усложнява се ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР