Кабинетът Петков ще бъде 99-ото правителство на България, което трябва

...
Кабинетът Петков ще бъде 99-ото правителство на България, което трябва
Коментари Харесай

Кирил Петков представи приоритетите на кабинета

Кабинетът " Петков " ще бъде 99-ото държавно управление на България, което би трябвало да поеме властта от през днешния ден. То би трябвало да бъде гбасувано на днешнтото изключително съвещание на Народното събрание.

Заседанието стартира с кворум от 227 народни представители. 

На съвещанието участват президентът на Република България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Там са основният прокурор Иван Гешев и представителите на служебния кабинет. Гости на съвещанието са дипломати, представители на религиозните общности, на бизнеса и други

" Днес е значим ден да продължим смяната – смяната на мисленето и смяната на ръководството. Първата задача е всички да осъзнаем, че в случай че желаеме по-добро бъдеще, би трябвало да работим дружно. Заедно с съдружните сътрудници постигнахме в общи диспути съглашение за политиките, които ще са нужни, с цел да се реализира тази смяна. Но заедно би трябвало да работим и с опозицията, когато приказваме за конституционни промени, промени в правосъдната власт ", сподели Петков и очерта главните цели за бъдещето държавно управление, представяйки и министрите, които ще дават отговор и организират съответните политики.

Сред целите на държавното управление ще са понижаване на цените на тока за битовата потребителите и бизнеса. Петков се разгласи гръцката газова връзка да е главен приоритет. Кирил Петков съобщи, че би трябвало да се преборим с КОВИД рецесията, с цел да не удари идващият вид бизнеса и стопанската система. " Трябва да се имунизираме непринудено, това е единственият вид да не пълним лечебните заведения, да работи стопанската система, да не затваряме децата у дома ", прикани той.

Петков обяви, че всички в Министерски съвет би трябвало да има зелен документ, а това ще е първата му заповед. " Не може в дребния ресторант на ъгъла да се влиза със документ, а в Министерски съвет не ", безапелационен бе номинираният за министър председател. 

От на следващия ден всички министри със зелен документ, ще бъде министър председател на всички българи, ще бъда пръв сред равни, разгадавам на опозициата да бъде градивна и сериозна към нашите дейности! Т ова съобщи от парламентарната естрада номинираният за министър председател Кирил Петков. 

В област енергетика би трябвало да се избегне скок в цената на тока за битовите консуматори, както да се направи всичко допустимо, с цел да се понижат цените и за бизнеса.

Мотото на държавното управление ще бъде " нулева приемливост към корупцията ", уточни той.

Сред останалите цели на новото ръководство ще е да няма нито един човек над закона и във финансите.  

Според Петков трябва да се реализира правосъдната промяна, а Иван Гешев не се е справил добре на поста си. 

Една дестинация - 100 прекарвания, е измежду цели за туризма в България. Екологията, съгласно Петков, е съществена за развиването на туризма. 

" Ще бъда еднакъв с всички ", разгласи Петков и прикани и съдружните сътрудници, и опизицията да поддържат това държавно управление: " След 4 години България ще е по-хубаво място. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР