Кабинетът одобри узаконяването на незаконни строежиПублични държавни или общински инфраструктурни

...
Кабинетът одобри узаконяването на незаконни строежиПублични държавни или общински инфраструктурни
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кабинетът одобри узаконяването на незаконни строежи; Старт на ски сезона

Кабинетът утвърди узаконяването на противозаконни градежи
Публични държавни или общински инфраструктурни обекти, които нямат цялостния набор строителна документи, само че дават отговор на техническите правила, ще бъдат узаконени. Поправките в Закона за устройство на територията бяха признати от Министерския съвет и ще обиден огромните строителни обекти, измежду които лотове от автомагистрала „ Хемус “, съществени поправки на пътища, правени по контракти за настоящо поддържане, както и подсилване на свлачища и ремонт на язовири.
Строителните контракти към този момент могат да нарастват на 3 месеца
Строителните контракти и рамкови съглашения ще могат да се индексират (да се покачва цената им – бел. ред.) на всеки три месеца. Това гласи нова методика, която бе призната в сряда на съвещание на Министерския съвет. На изменение ще подлежат цените на строително-монтажни действия, осъществени след 30 юни 2021 година За задачата ще се ползва показател на към тримесечието, в което дейностите по съответния контракт са в действителност осъществени.
НКЖИ приключи два жп надлеза по направлението Пловдив – Бургас
Напълно приключени са дейностите по планиране и построяването на два нови пътни надлеза в сектора Черноград – Българово, оповестяват Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ и представителството на Европейската комисия в България. Те са построени по жп линията сред Пловдив и Бургас и са финансирани със средства от Кохезионния фонд на Европейски Съюз.
Първият медицински хеликоптер минава тестов полет
Първият медицински хеликоптер, особено създаден за незабавната помощ по въздух в България, прави тестов полет. Това заяви транспортният министър Георги Гвоздейков в профила си във Фейсбук. Той прикача и фотоси на летателната машина.
Удар по бизнес средата в България: Данъчните промени, които (не) се случиха
България направи една от най-значимите си данъчни промени за последните към 15 години с повдигането на корпоративния налог до 15% за най-големите компании в страната. Окончателното гласоподаване във вторник вечерта се случи, откакто единствено няколко часа по-рано КРИБ и редица задгранични камари показаха обществено опасения за загубата на едно от най-конкурентните преимущества на България – ниските налози.
„ Булгаргаз “ чака по-ниска цена на газа през януари
„ Булгаргаз “ предвижда близо 8% по-ниска цена на газа за януари 2024 година Това излиза наяве от заявката на публичния снабдител към Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), импортирано през днешния ден.
Боян Томов оглави ESG комитета към КРИБ
Най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – удостоверява своя ангажимент към високите ESG стандарти с учредяването на ESG комитет към своя Управителен съвет. Това значимо решение е вследствие на напъните на фирмите, които членуват в КРИБ, за реализиране на по-високи стандарти на резистентност и обществена отговорност, написа профилираният уебсайт ESGnews.bg.
Ски сезонът в огромните зимни курорти публично започва този уикенд
Официалното разкриване на ски сезона в огромните зимни курорти в България – Банско, Пампорово и Боровец – следва този уикенд. Първи откриват сезона в Пампорово и Боровец, в петък, на 15 декември. На формалната гала в Пампорово се чака да участва и министърът на туризма Зарица Динкова, оповестяват от „ Пампорово ски “ на Фейсбук страницата си.
Amazon поддържа българския INSAIT с 1 млн. $ и чака „ по-тесни връзки “
Amazon Web Services (AWS), облачното поделение на водача в електронната търговия Amazon, подарява 1 млн. $ на българския институт за компютърни науки и изкуствен интелект INSAIT. Средствата ще оказват помощ за основаването на професорска катедра по автоматизирано мислене, за заплати и стипендии и са сигнал за задълбочаване на партньорските връзки.
След придобиването: Дългогодишният шеф на VMware България е отхвърлен
Диана Стефанова, дългогодишният шеф на VMware България, е отстранена от поста, демонстрира информация на Economic.bg в Търговския указател. Това се случва броени седмици след приключването на договорката за придобиването на американския софтуерен колос от производителят на чипове Broadcom в една от най-големите покупко-продажби в IT промишлеността от години.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР