Кабинетът одобри позицията на Република България за предстоящото заседание на

...
Кабинетът одобри позицията на Република България за предстоящото заседание на
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на България за предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Кабинетът утвърди позицията на Република България за идното съвещание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и риболовство, което ще се организира на 26 септември 2022 година в гр. Брюксел, Кралство Белгия.

В рамките на съвещанието се чака Комисията, в наличието на украинския министър на земеделието, да показа информация по отношение на положение на производството и логистиката в Украйна и връзките с Европейския съюз, след което министрите ще проведат продан на отзиви на база на авансово дефинирани от Чешкото председателство въпроси.

Република България ще призове Европейската комисия да обърне особено внимание на обстановката на пазара в страната, вследствие на използването на Споразумението за асоцииране сред Европейския съюз и Украйна, и да приложи всички вероятни принадлежности, в това число използването на член 219 за изключителни ограничения против разстройства на пазара, разказани в Регламент (ЕС) 1308/2013 за определяне на обща организация на пазарите на селскостопански артикули.

По отношение на „ Коридорите за солидарността “ Република България приветства Плана за деяние сред Европейския съюз и Украйна и ясните послания от признатите Заключения на Европейския съвет по отношение на използването на Плана и продоволствената сигурност в международен мащаб.

Отново в точки „ Други въпроси “ се чака Комисията да показа на министрите информация по отношение на селскостопанските аспекти на преразглеждането на Директивата за излъчванията от индустрията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР