Кабинетът одобри позицията на Република България за предстоящото заседание на

...
Кабинетът одобри позицията на Република България за предстоящото заседание на
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на България за Съветa на ЕС по земеделие и рибарство

Кабинетът утвърди позицията на Република България за идното съвещание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и риболовство, което ще се организира на 21 февруари 2022 година в гр. Брюксел, Кралство Белгия, оповестиха от държавната пресслужба за Moreto.net.

Министрите ще проведат ориентационен спор по предлагането за даването на пазара на Съюза и за износа от Съюза на артикули, свързани с обезлесяване и утежняване на положението на горите.

Република България счита, че въвеждането на новаторски технологии за по-ефективно и продължително потребление на горските запаси ще способства за понижаване на натиска върху горите, обвързван с възходящото търсене на дървесина и артикули от дървесина. Подобряването на качеството на информацията за горите, както и самодейността за засаждане на нови 3 милиарда дървета в Европейски Съюз до 2030 година, препоръчани в Стратегията на Европейски Съюз за горите, несъмнено ще усъвършенства положението па горските екосистеми.

Министрите ще проведат продан на отзиви по тематиката за усилването на съгласуваността сред Европейския зелен пакт. Общата селскостопанска политика (ОСП) и комерсиалната политика в поддръжка на прехода към устойчиви продоволствени системи, на база на авансово дефинирани от Председателството въпроси.

Република България смята, че съгласуваността на другите политики е наложителна, по изисква повсеместен метод обхващащ всички области като земеделие, опазване на здравето и околна среда, както и превъзмогване на пропуските в знанията, съпротивата на заинтригуваните страни и другите полезности. По отношение на инструментите, които би трябвало да се активизират за гарантиране на съгласуваността, Република България смята, че хармонизираното законодателство в Европейски Съюз във връзка с агрохранителната верига е доста мощен инструмент за обезпечаване на единни правила и стандарти. Също по този начин считаме, че по този начин наречените „ огледални ограничения ” (внос на артикули с идентични условия за развъждане като тези в ЕС) ще подобрят отбраната на ползите, както на европейските производители, по този начин и на използва телите във връзка с вносните артикули.

Европейската комисия ще показа на Съвета информация по отношение на обстановката на пазарите на селскостопански артикули, след което ще се организира продан на отзиви по отношение на обстановката в другите браншове на страните членки.

За Република България продължава да е притеснително повишаването на цените на главните фуражни култури и смески, забележителното покачване на разноските за произвеждане в земеделието като разноски за горива и електрическа енергия и торове.

В точки „ Други въпроси “ Европейската комисия ще показа на министрите информация по отношение на отчета за режима за фитосанитарни ограничения при импорт в Съюза и разширението на потреблението на растителния паспорт в Съюза, а делегацията па Дания ще показа на министрите информация по отношение на предложение за единно европейско законодателство в региона на развъждането на кучета за търговия и продажбата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР