Кабинетът одобри допълнителни 49 млн. лв. за увеличение на заплатите

...
Кабинетът одобри допълнителни 49 млн. лв. за увеличение на заплатите
Коментари Харесай

Дават още 49 млн. лв. за увеличение на заплатите в БАН и 33 държавни ВУЗ

Кабинетът утвърди спомагателни 49 млн. лева за нарастване на заплатите на учените от Българската академия на науките (БАН) и държавните висши учебни заведения.

От общата сума за Българска академия на науките са планувани 10 млн. лева, а за държавните висши учебни заведения - 39 млн. лева, оповестиха от Министерския съвет след днешното съвещание на кабинета в оставка " Денков-Габриел ".

Благодарение на финансирането

ще се усилят възнагражденията на 2271 учени от Българска академия на науките и 12 070 представители на университетския състав в 33 държавни висши учебни заведения.

Одобрените средства са част от напъните, които страната поставя за развиването на научноизследователския бранш и университетския състав и са свързани и с подобряването на качеството, резултатността и изгодите от построения теоретичен и експертен капацитет на страната.

Средствата за повишение на заплатите ще разрешат да бъдат привлечени откриватели, да се подтиква качеството на публикационната и издателската активност, както и на научната експертиза в помощ на държавните институции, стимулират се от кабинета.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР