Кабинетът на премиера на Великобритания Тереза Мей проведе първа среща

...
Кабинетът на премиера на Великобритания Тереза Мей проведе първа среща
Коментари Харесай

Мей събра кабинета на първо заседание след разтърсващите оставки

Кабинетът на премиера на Англия Тереза Мей организира първа среща след поредицата оставки във връзка със тактиката й за Брекзит, провокирали държавна рецесия, осведоми Би Би Си.

 Борис Джонсън хвърли оставка като външен министър на Англия
Борис Джонсън хвърли оставка като външен министър на Англия

Заради противоречие с Тереза Мей за Брекзит

Мей беше принудена да направи рокади на топ постове след оставката на външния министър Борис Джонсън и на министъра за Брекзит Дейвид Дейвис.

Премиерът прикани Консервативната партия да се сплоти или ръководството на Обединеното кралство ще падне в ръцете на водача на лейбъристите Джереми Корбин.

След срещата на кабинета Мей написа в " Туитър ", че я чака натоварена седмица.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който идва на Острова на държавна аудиенция в четвъртък, съобщи, че Англия е изпаднала в " неразбория " и " зависи от народа " дали Мей ще остане министър председател.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, само че двете страни към момента не са постигнали съглашение за бъдещите търговски връзки след Брекзит. Забавянето отчасти е поради дълбоките различия в Консервативната партия за Брекзит.

 Подалият оставка Дейвис към Тереза Мей: Вие подкопавате Брекзит
Подалият оставка Дейвис към Тереза Мей: Вие подкопавате Брекзит

Британският парламент нямало да възвърне цялостните си пълномощия

През предишния петък на срещата на английския кабинет Мей съумя да контракти с министрите " групово " съглашение с оферти за бъдещите връзки с Европейски Съюз. Но Джонсън, който подаде оставка в понеделник след Дейвис и няколко заместник-министри, упрекна Мей, че се стреми към " полу-Брекзит " . В оставката си той написа, че " фантазията за Брекзит умира, задушава се от неефикасно подозрение ". Дейвис също не е склонен с предложенията на премиера.

Вчера в Народното събрание Мей отхвърли опасенията, че може да бъде проведен избор на съмнение.

Според разпоредбите в Консервативната партия борбата за водачеството може да стартира, в случай че ръководителят на партията подаде оставка или в случай че 15% от торите (в момента 48 консерватори) изпратят писмо на ръководителя на Комисия 1922 за образуване на избор на съмнение. Ако Мей изгуби на сходно гласоподаване, партията ще би трябвало да избере нов водач . Но в случай че завоюва, тя ще получи поддръжка за пробутване на оферти през годината.

От юли 2017 година седем министри са напуснали кабинета на Мей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР