Кабинетът на министрите на Украйна прие постановление, което забранява на

...
Кабинетът на министрите на Украйна прие постановление, което забранява на
Коментари Харесай

Украинското правителство забрани длъжностни лица да напускат страната до края на войната

Кабинетът на министрите на Украйна одобри разпореждане, което не разрешава на служители, депутати, чиновници на правоохранителните органи и други длъжностни лица да пътуват в чужбина за отмора, заяви министър председателят Денис Шмигал.

„ В осъществяване на решение на Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) държавното управление одобри разпореждане, което не разрешава на служителите да пътуват в чужбина без уважителни аргументи. Народните депутати, служителите, представителите на локалната власт, прокурорите, съдиите и доста други длъжностни лица имат право да пресекат държавната граница на съображение служебна командировка ”, се споделя в публично известие на кабинета.

Шмигал прецизира, че излизането отвън страната се позволява и за присъединяване в договаряния, за лекуване или грижи за малолетни деца. „ Пътуване в чужбина за почива не е позволено ”, се акцентира в известието.

На 23 януари президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа декрет, с който се не разрешава на служители, съдии и на чиновници от правоохранителните органи да пътуват в чужбина на отмора или „ с каквато и да било друга недържавна цел ”. Той разпореди на държавното управление да създаде съответните условия за секване на границата от служебни лица. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР