Кабинетът на министрите на Германия потвърди, че ще изпрати на

...
Кабинетът на министрите на Германия потвърди, че ще изпрати на
Коментари Харесай

И Испания предоставя на Украйна танкове Леопард, Германия потвърди за 14


Кабинетът на министрите на Германия удостовери, че ще изпрати на Украйна 14 танка Leopard 2A6 от личните си ресурси и ще издаде позволения за реекспорт в други страни. Пакетът включва и решение на проблемите с логистиката, обезпечаването на муниции и поддръжката на системите. Това удостовери държавният представител Щефен Хебещрайт пред Die Zeit.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9049
Испанските управляващи също взеха решение да се причислят към европейския проект за доставка на танкове " Леопард " на Украйна, оповестява националният ежедневник El País. Според изданието позицията на Мадрид се дължи на съществуването на съглашение по този въпрос на европейско равнище. Отбелязва се, че в арсенала на испанската войска има 347 танка Leopard, 239 от които дават отговор на модела Leopard 2E, създаван в кралството, други 108 - Leopard 2 A4, които са закупени от Германия през 1995 година

В Мадрид в този момент обмислят вероятен принос към самодейността, към която се чака да се причислят редица европейски страни и НАТО – някои посредством директна доставка на танкове, други посредством финансиране. Помощта на Испания може да се изрази и в образование на украински танкови екипажи и механици, съобщи Bulgaria ON AIR.

Премиерът на Испания Педро Санчес разяснява във вторник вероятната доставка на танкове и акцентира, че кралството " ще остане единно и ще координира дейностите си с други съдружници - преди всичко с Европа ".

На 17 януари испанският външен министър Хосе Мануел Албарес увери, че държавното управление на страната не преглежда опцията за прекачване на танкове Leopard на Украйна. Още на идващия ден министърът акцентира, че съответното решение е трябвало да бъде взето взаимно със съдружниците на страната, написа " Фокус ".

Миналото лято испанската преса заяви, че държавното управление на страната изследва опцията за прекачване на 10 танка Leopard на Украйна. През август обаче испанските управляващи обявиха, че машините са в неприятно положение, тъй че не могат да бъдат изпратени на Киев. Вестник El Mundo заяви, че танковете Leopard може да бъдат приведени в редовност до един месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР