Кабинетът на еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон изпрати писмо

...
Кабинетът на еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон изпрати писмо
Коментари Харесай

Брюксел иска Гърция да разследва "предполагаемо незаконно депортиране на мигранти"

Кабинетът на еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон изпрати писмо до гръцките управляващи с искане за следствие на случай, оголен от " Ню Йорк Таймс ", " за хипотетично нелегално депортиране " на мигранти, съобщи СиЕнЕн - Гърция, представена от Българска телеграфна агенция.

Чрез обява в " Туитър " Йохансон заяви за формалното искане за цялостно и без значение следствие на този случай.

Необходимо е гръцките управляващи да подхващат подобаващи следващи дейности, в това число въз основа на новия самостоятелен механизъм за наблюдаване, написа тя. Европейската комисия е подготвена да предприеме публични дейности, в случай че е належащо, добави комисарят по вътрешните работи.

" Ню Йорк Таймс " твърди, че Гърция е изоставила мигранти в морето и разгласява фрагменти, снимани от австрийски деятел на остров Лесбос.

 Повече от 29 хиляди насочили се към Европа мигранти са починали от 2014 година насам Повече от 29 хиляди насочили се към Европа мигранти са починали от 2014 година насам

Според информацията на изданието транспортен съд на гръцката брегова защита е откарал мигрантите до края на териториалните води на Гърция и е оставил групата на дребен надуваем сал, който е навлязъл в териториалните води на Турция.

Мигрантите са били избавени по-късно от турските управляващи и се намират в турски център, очакващи да получат леговище, написа " Ню Йорк Таймс ", като добавя, че възможностите за приемане на леговище в Турция са доста дребни.

В продължение на години Гърция е упреквана за противозаконни депортирания, макар че тя отхвърля това. Миналата година следствие на гръцкия народен орган за надзор на прозрачността не откри доказателства за отбиване на мигранти от гръцките управляващи, написа гръцкият уебсайт " Грийк репотер ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР