Кабинетът Габровски беше асиметричен ход и опит да се успокои

...
Кабинетът Габровски беше асиметричен ход и опит да се успокои
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Кабинет в този парламент няма да има

Кабинетът " Габровски " беше несъразмерен ход и опит да се успокои напрежението, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ
" В този парламент никакъв кабинет няма да бъде признат. Кабинетът " Габровски " беше опит да се успокои напрежението. За мен има големи окопи сред политическите сили ", по този начин зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на въпроса за какво проектокабинетът " Габровски " не бе признат в Народно събрание. 

Дончев съобщи, че е уверен, че експертният кабинет е можел да свърши работа. 

" Още в самото начало на този парламент направихме опит да намерим метод, по който политическите сили могат да се подредят. Оказа се, че вътре има голямо съмнение. Това докара до асиметричния ход с кандидатурата на проф. Габровски. Вероятно отиваме на избори ", сподели Дончев в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Служебното държавно управление е спешен модел на ръководство на страната, тъй като няма парламент. Няма го главният законодателен орган, няма и парламентарен надзор. Това е неприятен модел. Спрямо най-лошите титулярни държавни управления, може би е по-добре да има служебно, само че това въпреки всичко е спешен модел ", сподели още Дончев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР