Кабинетът форсира строителството на скоростния път Мездра – Ботевград, за

...
Кабинетът форсира строителството на скоростния път Мездра – Ботевград, за
Коментари Харесай

Форсира се строежът на скоростния път Мездра – Ботевград

Кабинетът форсира строителството на скоростния път Мездра – Ботевград, за който отпусна 420 млн. лева през септември от държавния бюджет. Изненадващо нямаше първа копка, министър председател, министри и публицисти за един от най-скъпите все още пътни сектори, част от които ще костват по 20 млн. лева за километър.

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) разгласи старта на строителството с прессъобщение в края на работния ден и пусна фотоси.

С построяването на обекта се бърза, тъй като той е един от двата аварийни плана, с които ще се обезпечи усвояването на евросредствата за автомагистрали през сегашния програмен интервал. Това излиза наяве от оповестената стенограма на Комитета за наблюдаване на оперативна стратегия " Транспорт " 2014 – 2020 година Другият авариен план е строящата се сега автомагистрала до Калотина.

Тези два обекта би трябвало да поемат парите, планувани за автомагистралата през Кресненското дефиле, която няма късмет да стартира през сегашния програмен интервал. Това е мотивът представителят на Европейска комисия да попита дали автомагистрала " Струма " ще бъде приключена през този век.

Участък от 13 км на пътя Мездра – Ботевград бие всички върхове за най-скъп път у нас с цена от близо 20 млн. лева на километър с Данък добавена стойност за скоростен път. Стойността на обекта е висока освен поради планинския терен, само че и поради решението на районното министерство строителят да си получи парите чак откакто бъде приключен обектът. Аргументът беше, че по този начин ще се работи бързо и качествено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР