Кабинетът Денков предаде властта на кабинета Главчев на официална церемония

...
Кабинетът Денков предаде властта на кабинета Главчев на официална церемония
Коментари Харесай

Главчев пое властта: Няма да се поддам на провокации! Денков прегърна Габриел

Кабинетът " Денков " съобщи властта на кабинета " Главчев " на публична гала в Гранитната зала на Министерски съвет.

 

С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с благопожелание за триумф. С благопожелание да съумеят да свършат работа, която да бъде от изгода за хората в България, съобщи досегашният министър председател акад. Денков във встъпителното си слово.

До последния ден нашето държавно управление направи всичко допустимо, с цел да работи по управническата стратегия. Да извърши всички задания, с цел да осигурим успокоение във връзка с плавния преход. Една от най-трудните и най-важни задания е да съумеете да извършите почтени избори. Трудна, тъй като няма доверие в част от политическите процеси. Надявам се с вашите дейности ще съумеете да върнете това доверие, сподели Денков.

 

 

Вашата съществена задача е да осигурите почтени избори. Има ясни знаци дали ще съумеете, или не. Единият от тях е дали ще има машини ", предупреди Николай Денков.

" Надявам се никой от Народното събрание да не се опита да промени Изборния кодекс, тъй като ще хвърли сянка. Ние сме подготвени да ви оказваме помощ ", добави Денков.

 

 

" Днес е значим ден за всички нас. Ние сме длъжни и поемаме отговорност да правим главната си задача - честните си избори. Имах своите съмнения дали да поема тази отговорност, само че към този момент са зад вратата. Съзнавам, че това е голяма отговорност, само че няма място за съмнение. Не можем да допуснем да въвлечем страната на конституционна рецесия.

 

 

Няма да се поддавам на провокации, да бъда замесен на предизборни пристрастености и на персонални политически упоритости. Обещавам да се управлявам по правилата нравственост, правда и почтеност. Трябва да осигурим успокоение за българските жители ", сподели от своя страна Димитър Главчев, който прочете авансово написаното си слово от айпада. 

" Всичко се състои с нас и нашите задружни сили ", приключи Главчев с откъс на Васил Левски.

В края на церемонията Николай Денков награби Мария Габриел. Тя потегли да се ръкува с него, като му подаде ръка, само че той непосредствено я подцени и по роднински прегърна.

 

 Снимки: Гоерги Колев БЛИЦ

Няма да се поддам на провокации. Няма да разреша да бъда замесен в предизборни пристрастености и персонални упоритости. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР