Кабинетът Денков предаде властта на кабинета Главчев на официална церемония

...
Кабинетът Денков предаде властта на кабинета Главчев на официална церемония
Коментари Харесай

Предаване на властта: Денков призова Главчев да организира честно провеждане на изборите

Кабинетът " Денков " съобщи властта на кабинета " Главчев " на публична гала в Гранитна зала на Министерски съвет.

С това събитие предаваме властта на новия състав на Министерски съвет с пожелания за триумф, с благопожелание да свършат работа, която да е в интерес на България. Нашето държавно управление направи всичко допустимо да работи по управническата стратегия и по този метод да ви осигурим равномерен преход за идващия интервал.

Това съобщи министър-председателят в оставка акад. Николай Денков на церемонията в Министерски съвет по предаване на властта в ръцете на служебния кабинет с министър председател Димитър Главчев, съобщи БГНЕС.

Акад. Денков съобщи, че една от най-трудните задания на служебния кабинет е да обезпечи почтени избори, които да завоюват доверието на жителите. Трудна е, тъй като сега няма доверие, акцентира той.

„ Надявам се с вашите дейности да върнете това доверие. Единият от знаците за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкоз огромен, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този развой. Вторият знак е делът на невалидните бюлетини да бъде невисок, с цел да не се оспорват резултатите “, сподели Денков.

Ще водим страната по европейския път на развиване, ще работм за благоденствието на българските жители. Основната ни задача е да организираме почтени избори.

С тези думи служебният министър председател Димитър Главчев одобри изпълнителната власт от Николай Денков в постройката на Министерски съвет. 

Главчев съобщи, че всички съмнения, които е имал до този миг, е остававил зад вратата. Той дефинира определените служебни министри като потвърдени специалисти и експерти в своите области.

Съзнавам ясно голямата отговорност. Трябва да бъдем поръчител за непоклатимост, не може да допуснем страната да бъде въвлечена в конституционна рецесия, акцентира Главчев и добави: Искам занапред да заявя, тъй като слушам мнения - няма да се поддам на провокации, няма да разреша да бъда замесен в предизборни пристрастености и персонални упоритости.

Дълбоко съзнавам думите от клетвата, която положихме в постройката на Народното събрание . Ще се управлявам от правилата - правда, нравственост и почтеност. Искам да работим за обединяване, не за разцепление, заключи Главчев.

 
 Kletva Slujeben Kabinet BGNES Снимка: BGNES
Членовете на служебния кабинет, управителен от Димитър Главчев и назначен от президента, положи  клетва на изключително съвещание на Народното събрание по-рано през днешния ден.

В петък претендентът за длъжностен премиер Димитър Главчев представи проектосъстава на кабинет а пред президента Румен Радев и представителите на политическите сили без Българска социалистическа партия, които отхвърлиха да вземат участие.

От ПП-ДБ възразиха против част от състава на Mинистерски съвет. Те приканиха Главчев да премисли номинацията на Калин Стоянов за вътрешен министър. ПП-ДБ не утвърждават още две кандидатури: тази на министъра на електронното ръководство Валентин Мундров - тъй като съгласно тях бил политически оцветен; и на Мария Павлова, която е претендент да оглави правосъдното ведомство. Недоволството против нея е, тъй като в момента е  заместник на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.  

Досега всички служебни кабинети полагаха клетва пред президента, само че с измененията в Конституцията, с които се ускорява ролята на Народното събрание, клетвата този път ще е пред депутатите. След като постави клетва, новото служебно държавно управление, което е 7-ото за последните три години, ще отиде в постройката на Министерски съвет. Там държавното управление на Николай Денков публично ще съобщи властта на служебния министър председател и неговите министри.

Тази заран президентът издаде укази за назначение на кабинета " Главчев " и насрочване на избори " 2 в 1 " на 9 юни - за Европейски парламент и за Народно заседание. 

 На мястото на в началото номинирания за външен министър Йвайло Ценов е препоръчан Стефан Димитров.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват на церемонията по полагане на клетва от служебното държавно управление, която ще се състои в Народното събрание.

Състав на служебното държавно управление, препоръчан от Димитър Главчев:

Димитър Борисов Главчев  - служебен министър-председател на Република България;

Людмила Костова Петкова  - длъжностен заместител министър-председател и длъжностен министър на финансите;

Калин Георгиев Стоянов  - длъжностен министър на вътрешните работи;

Виолета Бориславова Коритарова-Касабова  - служебен министър на районното развиване и благоустройството;

Ивайло Цветанов Иванов  - длъжностен министър на труда и обществената политика;

Атанас Димитров Запрянов  - служебен министър на отбраната;

Стефан Димитров Димитров  - служебен министър на външните работи;

Мария Енчева Павлова  - служебен министър на правосъдието;

Галин Борисов Цоков  - служебен министър на образованието и науката;

Галя Георгиева Кондева-Мънкова  - длъжностен министър на здравеопазването;

Найден Владиславов Тодоров  - длъжностен министър на културата;

Петър Величков Димитров  - длъжностен министър на околната среда и водите;

Кирил Маринов Вътев  - длъжностен министър на земеделието и храните;

Георги Йорданов Гвоздейков  - длъжностен министър на превоза и съобщенията;

Петко Георгиев Николов  - длъжностен министър на стопанската система и индустрията;

Росен Андреев Карадимов  - длъжностен министър на нововъведенията и растежа;

Владимир Асенов Малинов  - длъжностен министър на енергетиката;

Валентин Атанасов Мундров  - длъжностен министър на електронното управление;

Евтим Петров Милошев  - длъжностен министър на туризма;

Георги Николов Глушков  - длъжностен министър на младежта и спорта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР