Кабинетът Денков/Габриел настоява за смяна на главния секретар. Това стана

...
Кабинетът Денков/Габриел настоява за смяна на главния секретар. Това стана
Коментари Харесай

Кабинетът очаква решението на Радев за главсека

Кабинетът Денков/Габриел упорства за промяна на основния секретар. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков при започване на днешното съвещание. Министърът на вътрешните работи към този момент е внесъл отчет с претекстове в президентството, разясни министър председателят.

Очакваме решението на президентството, акцентира Денков.

Кабинетът днес разпределя дилемите на всички министерства, виновни за провеждането на изборите, а точно силовото ведомство, Министерство на регионалното развитие, МФ, Министерство на правосъдието, Министерство на електронното ръководство. Наред с опазването на публичния ред, битката с противозаконния трафик на мигранти, битката с производството и разпространяването на опиати, обезпечаване на сигурността по пътищата, МВР ще поеме и редица нови задания, които би трябвало да извърши качествено и в период, разясни Денков. Затова било значимо екипът в МВР да работи в синхрон. Затова се желае промяната на основния секретар.

Припомняме, тази заран от Министерство на вътрешните работи категорично разясниха процедурата по промяна на основния сектретар - тя минава първо през координиране в президентството и едвам по-късно кабинетът предлага всъщност това да се случи.

Искането да се смени основният секретар на Министерство на вътрешните работи бе обявявено на брифинг от премиера Николай Денков след заседание в Министерски съвет с управлението на Министерство на вътрешните работи и службите във връзка последните тежки закононарушения в страната, в това число покушението против Алексей Петров. Искането бе доказано и от вътрешния министър, който отбрани правото си да събере екипа, с който да работи. Няма да разреша на никой да се бърка в кадровата ми работа, включително и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, отсече Стоянов.

Припомняме, че позицията на основен секретар е съгласувателна с президентството - президентът издава или не издава декрет след предложение от страна на кабинета. В момента основен секретар е Петър Тодоров, назначен през през август месец 2021 година по време на служебното държавно управление на Стефан Янев с вътрешен министър Бойко Рашков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР