Кабинет на малцинството е абсурд, защото, за да функционира, трябва

...
Кабинет на малцинството е абсурд, защото, за да функционира, трябва
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Ако ГЕРБ не получи подкрепа за правителство от ПП-ДБ, няма шанс

Кабинет на малцинството е парадокс, тъй като, с цел да действа, би трябвало да има болшинство в Народното събрание. Малцинството е обвързвано със състава на кабинета. От " Продължаваме промяната " си вършат някакъв кабинет, който си харесват и по-късно какво чакат – че някой ще го поддържа без диалози ли? Това разяснява в ефира на Nova News политологът доцент Румяна Коларова.

Тя уточни, че никоя партия в 49-ото Народно заседание няма да поддържа възможен кабинет, в случай че с нея не се беседва преди този момент за поддръжка.

Ако ГЕРБ не получи поддръжка за държавно управление от ПП-ДБ, не мисля, че има късмет. Както и да считаме, няма по какъв начин да се образува болшинство. Не мисля, че ГЕРБ ще търси поддръжка от Българска социалистическа партия или от Движение за права и свободи. Предполагам, че кабинетът на ГЕРБ ще бъде експертен, изясни доцент Коларова.

Според нея от основно значение е по какъв начин ще стартират същинската законодателна активност депутатите, защото сега " се приготвя сцената ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР