Кабелни оператори от малки населени места протестират пред Министерския съвет

...
Кабелни оператори от малки населени места протестират пред Министерския съвет
Коментари Харесай

Кабелни оператори настояват за равни условия за бизнес

Кабелни оператори от дребни обитаеми места стачкуват пред Министерския съвет с искане за еднакъв достъп до пазара, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Протестиращите упорстват да имат равни права с монополистите, а те – от своя страна – да ги одобряват като съперници. Кабелните оператори остро осъждат осъществената на 13 юни спецоперация на ГДБОП в няколко града на България, при която е конфискувана освен техника за разпространяване на телевизия, а и такава за доставка на интернет. В този миг Националното съдружие на кабелните оператори Клуб 2000 внася отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 съответни претенции, като едно от тях е да се дават равни условия за бизнес.

Изпълнителният шеф на сдружението Валентин Георгиев сподели, че те сплотяват над 20 предприятия от цялата страна и пазят техните ползи.

„ При интервенцията на ГДБОП беше прекратена работата освен на подозираните в нарушаване малките екрани, само че на безусловно всички кабелни малките екрани, в това число и тези, които имат изрядни документи. Беше прекратена работата и на интернета. ГДБОП иззе апаратурата за интернет, макар че те не са имали позволение за това. Това е скандално, тъй като лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и банки останаха без интернет в градове като Гоце Делчев, Сандански, Дупница и други Бяха прекратени и телефонни връзки “, изясни Георгиев и добави, че след интервенцията на службите хората не са могли да се свързват с Националния незабавен телефон 112.

Петър Колев е пристигнал на митинга от Гоце Делчев. Мъжът работи като механик в кабелен оператор. Той сподели, че по време на спецоперацията чиновниците на ГДБОП са изпочупили техниката им и са рязали кабели без да се преценяват с решението на окръжния съд.

„ Искат да съсипят дребния бизнес и да останат единствено огромните “, съобщи той.

Негов сътрудник се възмути от обстоятелството, че още на идващия ден са пристигнали представители на двама от огромните оператори, които са пропагандирали хората да минат към тях.

„ Това приказва, че самата акция не е била за да ревизират дали излъчваме нерегламентирани стратегии, а това е било за да ни унищожат “, добави Илия Терзиев.

Малките кабелни оператори обявиха, че никой не може да ги затвори и подчертаха, че е доставката на интернетът и телевизия в Гоце Делчев са възобновено изцяло.

На въпрос на БГНЕС дали ще продължат с митингите, изпълнителният шеф на сдружението сподели, че не е плануван нов подобен, само че са подготвени да излязат на подобен в случай че има нова интервенция на ГДБОП. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР