Журналистката Валерия Велева, известна още като Мадам В. взриви обществото

...
Журналистката Валерия Велева, известна още като Мадам В. взриви обществото
Коментари Харесай

Журналистки за Борисов: Рита с левия и десния крак, гол като Путин с един улов хваща бая големи шарани

Журналистката Валерия Велева, известна още като Мадам В. взриви обществото с хвалбите, които изреди във връзка срещата на папа Франциск с премиера Бойко Борисов.
Възмущението стигна до там, че се наложи опусът, представящ Борисов като наследник на папата, да бъде заличен. Медиите, които обслужват политико-олигархичния модел КОЙ застанаха като Матросов на амбразурата, защитавайки писанията на Велева. В непостижимата за тях задача, обаче даже признават, че думите на Велева звучат „ идиотски “. „ Ама писала била за Бойко и папата, които били като „ татко и наследник “, имало „ химия сред тях “. Да, звучи идиотски, само че може би по този начин го е усетила “, отбелязва една от тези, тъмно-кафяви медии.

И оферират като не ни харесва, да не четем. Съвсем предстоящо по-късно се нахвърлят върху медиите, които отразиха публичното отвращение от обявата на Велева, озаглавена: „ Да погледнеш в очите на папата “.

Това, обаче не е първата ода, отдадена на Борисов. Има още няколко, написани от нежна журналистическа ръка, които с съображение биха могли да й съперничат.

Журналистката Звездомира Мастагаркова от ПИК отбелязва през септември 2017 година:

“Бойко Борисов жъне триумф след триумф на сцената на външната политика и към този момент е посланик №1 освен на България, само че и на Балканите, а позицията му е значима и основна и в цяла Европа.

Ролята му на геополитически водач в размирния район към този момент се потвърди след значимите срещи и договаряния с Ердоган и всички локални водачи, в това число като медиатор по рецесията на Турция с Германия, за което беше претрупан персонално от канцлерката Ангела Меркел още в предходния й мандат.

За върховете му във вътрешната политика към този момент даже е ненужно да приказваме, тъй като невижданата поредност от победи на всевъзможни типове избори и третият му премиерски мандат са задоволително красноречиви. Както и развиването му като общественик, което е видно и от новите му цели – след налагането на вътрешната сцена, да работи и за външната политика и тотална смяна на имиджа на България.

Днес в Талин той жъне следващия си триумф на значимата дипломатическа сцена и носи нови и нови позитиви на страната ни. Искат или не критиците му, Борисов към този момент е политик за историята и името му ще остане в учебниците – като общественик и посланик №1 на страната ни от времето на прехода, който и най-накрая стартира да завършва точно при неговото ръководство.

Това е и най-важното – Борисов постави завършек на прехода. Той извади България от листата на изоставащите посткомунистически страни в Европа, страните на трета и четвърта скорост, борещи се едва-едва да преодолеят следствията от затъмнението на Желязната завеса, и я сложи на първия ред на дипломатическата сцена. Без него в Европа от няколко години, а изключително очевидно в последните две, не се случва нито едно значимо за съюза събитие.

Той е в близки връзки с всички топлидери и в действителност е един от тях в клуба на огромните – с обятия и похвали го посрещат от Меркел, през Макрон и Юнкер, до другояче сериозния и песимистичен към Източна Европа холандски министър председател Марк Рюте, както това се случи на вечерята на огромните нощес в Талин. А през днешния ден един по един всички държавници, присъстващи на срещата на върха в Естония, без изключение, имаха персонални срещи с Борисов.

Година по-рано-през 2016 г, журналистката от вестник „ 24 часа “ Кристина Кръстева едвам не примира от унес по триумфите на Бойко Борисов. В средата на 2016 година тя написа:

“Хората обядват, аз си употребявам обедната отмора за спорт”, казвал е нееднократно министър председателят Бойко Борисов, който на 13 юни навършва 57 година И това е истина. Той по през целия ден не яде - кара единствено на кафе с мед и вода. Евентуално може да изиска да му нарежат някоя ябълка.

А на обяд (и освен тогава) спортува. Излишно е да се прецизира на каква позиция е на терена - приключен централен нападател е и в живота, и във футбола. Може да вкарва и с десния, и с левия крайник. Тежко му освен на вратаря, само че и на всеки, който му препречи траекторията, до момента в който се е упътил към задачата. Срещата с поразяващата 13-ка (с подобен номер рита постоянно Борисов), в случай че си му съперник, е в действителност съдбовна.

Тенисът е другата пристрастеност на премиера Борисов. Не по-малък от този на футболния терен е и неговият порив на корта. Никой не си спомня Бойко Борисов да е взел участие в шампионат и да не е спечелил купата.

В дома си, както сподели тези дни около внучето си, има щанга. Но също - лост за набиране и дъмбели. Натоварвал се с тях даже когато за първи път му беше опериран менискусът. Тогава престоя седмици наред с обездвижен крайник преди първия си премиерски мандат. Това, че след всяка последваща интервенция му не разрешават да рита и да играе тенис, не го стопира.

145 кила подвига Борисов от лежанка. Веднъж, до момента в който Сергей Станишев бе министър председател, а той - столичен кмет, бил толкоз сърдит на министър-председателя, че вдигнал впечатляващите килограми и до момента в който ги държал във въздуха, реторично попитал: “А Станишев по този начин може ли?”

За Борисов няма терен, на който да не се състезава. Обича да побеждава и у дома - всяка вечер прави по една партия шах и който му падне, все го бие. Излизал е и като Путин - гол до кръста и с наедрял улов - преди 2 година сподели, че е хванал два доста огромни шарана.

Не инцидентно след тези трудове се пръкна и първата биографична книга за Борисов от същата авторка Кристина Кръстева. В интервютата си го разказва като най-честния човек.

Поетесите не останаха по-назад от журналистките. Магдалена Димитрова погледна на Борисов през римите на творбата, озаглавена „ Началника “. „ Бойко наш, не се бави, не се вай, от мен това добре го знай, на България ориста в ръце вземи и правдата скоро в ней да победи. От външните сили ти ни пази. Ще ни вкарат единствено те във войни. Народът ще страда, ще гине, ще мре... " Такава орис той не заслужава. И на тебе, Бойко, народът се надява да въведеш закони с правов ред, да тръгне страната ни тя напред... "

Всички тези хвалебствия са по адрес на премиера в най-корумпираната и най-бедна страна в Европейски Съюз. Страната, която води класациите по заболеваемост и смъртност. Страната, чиито народ се топи не с дни, а с минути.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР