Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич е загинала

...
Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич е загинала
Коментари Харесай

Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич е загинала в четвъртък в Киев

Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич е починала в четвъртък в Киев, когато съветска ракета е блъснала блока, в който тя живее. Тялото ѝ е намерено на идващия ден сутринта измежду останките на постройката.

На 28 април съветската войска обстреля украинската столица с 2 ракети, които улучиха 25-етажна жилищна постройка. В същото време в Киев на посещаване беше генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Русия е стреляла по Киев " незабавно " след приключването на диалозите сред двамата. Според него по този начин Москва се е пробвала да унижи Организация на обединените нации и всичко, което тази организация съставлява.

Загиналата журналистка Вира Гирич работи в киевското бюро на Радио " Свобода " от 1 февруари 2018 година Преди това тя е работила във водещи украински телевизионни канали.

По данни на локалната власт още четирима души са ранени при бомбардировките и са настанени в болница, заяви " Свободна Европа ".

Министерството на защитата на Русия разяснява вчерашните ракетни удари по Киев, като съобщи, че високоточни оръжия с огромен обхват са унищожили индустриалните мощности на предприятието за ракетно-космическа промишленост " Артем " в Киев.

Украинските управляващи не оповестиха за " унищожаването на индустриалните здания " на отбранителния цех " Артем ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР