Журналистката Десислава Георгиева издаде нова стихосбирка – Време без думи“,

...
Журналистката Десислава Георгиева издаде нова стихосбирка – Време без думи“,
Коментари Харесай

Журналистка с нова книга на български и турски език

Журналистката Десислава Георгиева издаде нова стихосбирка – „ Време без думи “, като стиховете в нея са на български и турски език. Това е втората и книга, след „ Притча за момичето с къдриците “, в която са събрани есета от пътувания, текстове, предизвикани от претърпяното, както и прозаичност в стих.  0

„ Във времето и в думите има всичко. Само би трябвало да успееш да откриеш своите отговори. Това е концепцията на „ Време без думи “, разкрива авторката и прибавя: „ Миниатюрите в тази книга са писани в Истанбул. А фотографиите на мегаполиса са на Недрет Бензет. Доста откакто приключихме работа по нея с редакторката ми Калина Тельянова, се роди концепцията книгата да бъде двуезична – на български и на турски. Оказа се, че не е единствено добра концепция, само че и се получи чудесна реализация, за която благодаря на Христо Петров – създател на корицата, на Сабри Алагьоз – преводача на миниатюрите и на издателите ми от „ Либра скорп “.

Книгата към този момент е имала своята премиера в Бургас и Одрин. „Гостувахме в Одрин дружно с екипа на Регионална библиотека „ Пейо Яворов “ и по време на визитата ни беше проведено и представянето й. Книгата към този момент я има във фонда на библиотеката в Одрин, както и в българското читалище там. Предстоят още нови срещи с читателите в Турция “, споделя Деси Георгиева.

Тя е основен редактор на уеб страницата „Черноморие бг“, работила е и във вестник „Труд“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР