Журналистка разкри нещо сензационно за отношение между знакови фигури у

...
Журналистка разкри нещо сензационно за отношение между знакови фигури у
Коментари Харесай

Кристина Патрашкова: Записът на Мишо Бирата, който уличава Борисов в чадър над него, ни бе изпратен от Алексей Петров

Журналистка разкри нещо сензационно за отношение сред знакови фигури у нас, някои от които към този момент не са сред живите.

През 2011 година Явор Дачков получи запис на флаш памет с диалог сред Бойко Борисов и тогавашния началник на митниците Ваньо Танов, от който излиза наяве, че Борисов е слагал чадър и е упорствал до се спре акция против притежателя на бирената фабрика „ Леденика “ Михаил Михов, прочут като Мишо Бирата. Това написа Кристина Патрашкова в filternews.bg, основен редактор по това време на вестник " Галерия ", който първи популяризира записа.

" Разговорът е бил във връзка акция на митничарите против фабриката, която създава бирите „ Леденика “ и „ ММ “ и по това време работела без лиценз. Когато чухме диалога, онемяхме. Дадохме си сметка, че в случай че той бъде публикуван, държавното управление ще падне. Дачков даже се обади късно вечерта по телефона на тогавашния основен прокурор Борис Велчев и дори на Бойко Борисов. Обясняваше неразбираемо, че нещо ще се случи на идващия ден. Борисов и Велчев бяха изцяло шокирани. Никой от тях нищо не разбра. Борис Велчев даже предложения Дачков да пият кафе на идващия ден. Явор изясни, че ще бъде ангажиран. Тогава бяхме възнамерявали да пуснем диалозите ", написа още Патрашкова.

Тя напомня, че записът бе оповестен обществено на конференция в Българска телеграфна агенция. Скандалът бе величествен. Тъй като малко сътрудници бяха пристигнали на конференцията, тъй като не подозираха, че ще избухне медийна бомба, публицистите от малките екрани се чудеха след това от кое място да се снабдят с фрагменти за репортажите в новините.

" По това време ГЕРБ бяха извънредно мощни, а Борисов даже разгласи от трибуната в Народното събрание, че записът е скърпен и манипулиран. А Дачков му е звънял, с цел да прибави в записа изчезнали думи. Коментарите не стихваха с месеци, с Явор Дачков даже бяхме поканени в Европарламента в Брюксел, с цел да огласим случая. Въпреки това отговорност не понесе никой. А ние с Явор Дачков скоро разбрахме, че записът ни е бил пратен от Алексей Петров ", написа още Кристина Патрашкова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР