Журналистите уловиха политически намек в менюто, подготвено специално за визитата

...
Журналистите уловиха политически намек в менюто, подготвено специално за визитата
Коментари Харесай

Медиите откриха политически подтекст в менюто, сервирано на Тръмп в Корея

Журналистите уловиха политически намек в менюто , квалифицирано особено за визитата в Сеул на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , написа организация " Блумбърг ".
 
Сред ястията, включени за формалната вечеря, са царевична каша със зеленчуци, ориз с гъби мацутаке, отлежал соев сос и скариди, уловени край островите Токто . Тези острови от дълго време са противоречива територия сред Южна Корея и Япония , която ги назовава Такешима. Според публицистите, по този метод корейските домакини се пробват да загатнат на американския президент с кого е по-добре да развива връзки.
 

" Блумбърг " показва, че една от задачите на азиатската обиколка на Тръмп е възстановяване на тристранните връзки сред Съединени американски щати, Южна Корея и Япония на фона на опасността от страна на КНДР и доминирането на Китай в района. Но териториалните разногласия, които не престават от началото на предишния век, могат да попречат на това.
 
 Guliver/Getty Images

Журналистите се обърнаха към японското държавно управление с молба да разяснява въпроса със скаридите . В отговор представител на японските управляващи прикани да се заобикалят всевъзможни дейности , които може да провокират отрицателни последствия за връзките сред Токио, Сеул и Вашингтон.
 

Корейската страна, на собствен ред съобщи, че менюто е било формирано по този начин, че да изрази почитание към американския президент и да ускори връзките сред президентската двойка в Съединени американски щати и тази в Южна Корея.
 
Thank you to President Moon of South Korea for the beautiful welcoming ceremony. It will always be remembered.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

" Блумбърг " назовава " провокация " и наличието на вечерята на дами , които по времето на Втората международна война са били заставени да работят в обществен дом, посещаван от японски бойци. Хиляди корейки, китайки, филипинки и дами от други страни са били принудени да обслужват бойци от императорската войска. През 2015 година Токио и Сеул подписаха договорка, съгласно която Япония дава 8,8 млн. $ за основаване на фонд за помощ на жертвите на полово принуждение в годините на войната.
 
 Guliver/Getty Images

През януари т. година японците краткотрайно отзоваха посланика си в Южна Корея поради това, че корейци сложиха в град Пусан против постройката на японското консулство монумент на дамите, употребявани като полови робини. Аналогичен монумент беше подложен в Сеул няколко години по-рано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР