Журналистите от в. The Wall Street Journal са недоволни от

...
Журналистите от в. The Wall Street Journal са недоволни от
Коментари Харесай

Шеф цензурирал подчинени заради Тръмп

Журналистите от в. The Wall Street Journal са недоволни от вижданията на основния редактор Джерард Бейкър, който ги карал да се въздържат от несъразмерни рецензии по адрес на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Става дума за интерпретацията на негови речи и изявления, написа друго американско издание - The New York Times.

Изданието цитира електронни писма, в които основният редактор излага своето мнение за първичния вид на материала, отразяващ митинга на Тръмп във Финикс във вторник.

"Извинете, само че това е коментар, показан като репортаж. Не може ли просто да кажем какво е декларирал президентът, а не да опаковаме наличието в тълкования и случайна рецензия? ", написал Бейкър.



The New York Times прави параленост сред първичната и окончателната версия на материала. В окончателния вид липсващ откъс, в който се правело съпоставяне сред изявлението във Финикс и негови предходни. Например липсващ откъс, в който речта се окачествява като "връщане към стила от предизборната акция ", което съгласно създателя на материала се различавало доста от думите на президента ден по-рано, когато призовавал за единение.

Говорител на The Wall Street Journal съобщи, че изданието има строга политика на разграничаване сред отразяване на вести и изложение на мнение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР