Журналисти, възмутени от новите ограничения за парламентарните репортери, започнаха подписка

...
Журналисти, възмутени от новите ограничения за парламентарните репортери, започнаха подписка
Коментари Харесай

Журналисти искат да се върне истинския достъп на медиите до НС

Журналисти, възмутени от новите ограничавания за парламентарните кореспонденти, започнаха подписка в петиция: " Да върнем същинския достъп на публицистите до Народното събрание ". Нейн основател и създател е Ружа Райчева.
" В началото на новата парламентарна сесия Народно събрание се реалокира в постройката на остарелия Партиен дом. Условията за публицистите там са кошмарни. На процедура към този момент няма коридори, медиите са изцяло отделени от депутатите, сложени са червени плюшени въженца, зад които публицистите не могат да пристъпват, а депутатите свободно се разхождат. Колегите към този момент нямат свободен достъп до депутатите. Единственият метод да беседват с някого е да имат предварителна спогодба с някой " по-благосклонен " депутат или пиар ", написа в петицията.
" Това е завръщане към предходния модел на ръководство на политика - нула бистрота, срещи на мрачно, напълно комфортни публицисти. Политиците би трябвало да си спомнят, че на тях им трябват публицистите, а не противоположното. Те се нуждаят от публицистите, с цел да бъдат отразени ", се показва в подписката.
Журналистите упорстват да бъдат отстранени знаците за стеснен достъп до коридорите, както и алените въжета. Журналистите би трябвало да имат достъп до коридорите. Може да се реализира сделка в коридорите да не се позволяват камери, в случай че това е казусът, само че без диалози с депутати журналистическата работа в Народното събрание на процедура се обезсмисля.
" Настояваме на промени. В противоположен случай парламентарното репортерство се трансформира в обслужващ личен състав. В такива условия е съвсем невероятно журналистът да даде на обществото неповторима и персонално събрана информация ", безапелационни са пишещите.
До публицистичното привършване на броя петицията беше подписана от към 280 индивида.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР