Журналисти от вестник The New York Times и списание New

...
Журналисти от вестник The New York Times и списание New
Коментари Харесай

Журналистите, разкрили аферата Уейнстейн, получиха Пулицър

Журналисти от вестник The New York Times и списание New Yorker бяха удостоени с влиятелната премия за публицистика " Пулицър " за отразяването на аферата Харви Уейнстийн, която те разкриха при започване на октомври.
Джоди Кантор и Меган Туохи от The New York Times и Ронан Фароу от New Yorker бяха наградени в най-престижната категория – " публицистика в работа на обществото ".
Ронан Фароу е наследник на режисьора Уди Алън и актрисата Миа Фароу. След работата си по откриване на аферата Уейнстийн, той разгласява в New Yorker редица публикации за кавги, свързани с Доналд Тръмп.
Първата публикация на The New York Times за дейностите на Харви Уейнстийн, оповестена на 5 октомври предходната година, имаше резултата на бомба. В нея се цитираха разказите на няколко дами, които твърдяха, че са били подлагани на полов тормоз от холивудския продуцент и създател на филмовото студио Miramax.
Само пет дни след публикуването на публикацията в The New York Times, New Yorker пусна онлайн дълъг материал, в който се цитираха и други дами, обвиняващи Уейнстийн. Тези две публикации, показващи филмовия магнат като полов див звяр, който се е употребил с безмълвното благоволение и даже съучастничество на част от своите доближени и хора от киносредите.
Разкритията дадоха храброст на доста други дами, станали жертва на ситуацията му на всесилен фактор в Холивуд, който може да си разрешава всичко, да приказват. Днес над 100 дами са свидетелствали против Харви Уейнстийн. Не бяха пожалени и други мъже в Холивуд, които също са се възползвали от ситуацията си в киното, медиите, малкия екран и политиката, с цел да упражняват полово принуждение над дами.
The New York Times и The Washington Post получиха и премията за национална публицистика. Тя се присъжда за покриването в развиване на тематиката за съветската интервенция в президентската акция през 2016 година. The Washington Post получава премия в тази категория за четвърти следващ път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР