Журналисти от много международни издания се възползваха от възможността да

...
Журналисти от много международни издания се възползваха от възможността да
Коментари Харесай

ROG Ally на ASUS се появи за първи път в ръцете на журналисти: по-малък и по-мощен от Steam Deck

Журналисти от доста интернационалните издания се възползваха от опцията да прегледат за първи път портативната игрова подпора ROG Ally на ASUS. Журналистите обърнаха внимание на някои от основните моменти, които я отличават от нейния съперник Steam Deck.

CNet и The Verge акцентираха неналичието на тъчпади в ROG Ally, които се срещат в Steam Deck и я отличават от другите игрови конзоли. Тези тъчпади се употребяват в игрите и за навигация в Steam OS, която ръководи конзолата от Valve. Конзолата ROG Ally разполага с ръководството на елементарен геймпад с аналогови стикове и D-Pad. Също по този начин е значимо, че конзолата на ASUS работи с Windows 11, който се направлява благодарение на десния аналогов стик.

Подобно на Steam Deck, конзолата ROG Ally също има спомагателни клавиши, ситуирани в горния край. Тя обаче разполага единствено с два (по един отляво и отдясно), до момента в който Steam Deck има два комплекта от по два клавиша. Бутоните за задействане имат датчици с резултат на Хол.

На хартия разликата в тежестта на конзолите е незначителна – 608 грама за ROG Ally и 669 грама за Steam Deck. Въпреки това, както означават рецензентите, ROG Ally има чудесно систематизиране на тежестта и може да се окаже по-удобна за продължителни гейминг сесии. Въпреки че това може да се отдаде на субективни чувства.

От техническа позиция ROG Ally е по-усъвършенствана подпора. Например, тя има по-добър екран. Докато Steam Deck има разграничителна дарба 1280 × 800 пиксела и периодичност на освежаване 60 Hz, екранът на конзолата на ASUS има разграничителна дарба 1920 × 1080 пиксела и периодичност на освежаване 120 Hz. Освен това яркостта му е 500 cd/m2. Яркостта на екрана на Steam Deck е 400 cd/m2. Този аспект ще се отрази директно на живота на батерията на конзолата. За страдание публицистите не разкриха какъв брой е животът на батерията на конзолата на ASUS. Очевидно тази информация ще стане известна на 11 май, когато производителят ще разгласи цената и датата, на която конзолата ще бъде пусната в продажба.

В сърцето на ROG Ally се употребяват особено създадените за портативни декодери процесори от серията Ryzen Z1 на архитектурата Zen 4 и с вградена графика RDNA 3 от AMD. Ще се оферират версии с осемядрения Ryzen Z1 Extreme и шестядрения Ryzen Z1. Машината ще предлага и до 16 GB оперативна памет LPDDR5 и SSD диск PCIe 4.0 с потенциал до 512 GB. Конзолата Steam Deck на собствен ред се зарежда от персонализиран четириядрен процесор на AMD с по-зрялата архитектура Zen 2 и графика RDNA 2.

Както отбелязва The Verge, „ продуктивността на самото устройство е впечатляваща: „ Работата беше плавна, скоковете бяха избухливи, цветовете бяха ярки и не се виждаше и най-малкото насичане. Не мога да подчертая задоволително какъв брой друго е гейминг преживяването от Steam Deck, който има по-ниска резолюция, по-тъмен екран и доближава оптималната скорост от 60 FPS (но действително доближава единствено при ниски графични настройки в доста игри). “

Освен това ROG Ally се отличава с опцията за свързване на външна графична карта под формата на док станция ASUS XG Mobile. В взаимозависимост от модела на видеокартата тази докинг станция се предлага на цена сред 1200 и 2000 щ. $, което евентуално ще бъде доста по-скъпо от самия ROG Ally – цената на последния към момента не е оповестена. Въпреки това посредством свързването на външна графична карта към конзолата графичната ѝ продуктивност се усилва неведнъж.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР