Журналисти излизат на протест срещу ултиматумите и натиска тази сутрин

...
Журналисти излизат на протест срещу ултиматумите и натиска тази сутрин
Коментари Харесай

Журналисти протестират пред МС срещу заплахите и ултиматумите

Журналисти излизат на митинг против ултиматумите и натиска тази заран в 9,00 часа пред постройката на Министерския съвет.

Протестът е отговор на заканите, които депутатът Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов изрекоха в ефир към Виктор Николаев от Нова тв. По-късно Симеонов сложи ултиматум Нова, бТВ, Българска национална телевизия и БНР да му се извинят – тъй като водели " огромна проведена клеветническа акция " против него и ги заплаши със съд. Ултиматумът бе насочен посредством пресцентъра на държавното управление.

Тодоров сподели на Николаев, че думите му, ще му „ изядат хляба “ и добави – „ Вече изядоха хляба на колежката ви (Ана Цолова, бел. ред.). Тя и тя беше тръгнала в такава посока, но виждам - липсва столчето ѝ ".

Различни политици от ГЕРБ се разграничиха Тодоров и Симеонов, само че омаловажиха случилото се като специфичност на стила им на изложение, тъпа смешка, подигравка и прочие, както и с аргумента, че сходни закани не се насочат в ефир.

Вчера парламентарната група на ГЕРБ не взе решение дали ще гласоподава оставката на депутата Тодоров, подадена след разразяването на абсурда. 

„ Колегите го поддържаха извънредно доста и благодариха за работата, която имахме дружно. Той ще има опция да се развие в ново амплоа и там ще бъде доста потребен “, сподели депутатът Цвета Караянчева, представена от БНР.

Днешният митинг е проведен от Асоциацията на европейските публицисти – България.

" В навечерието на българското председателство на ЕС медиите в страната получиха ултиматум. Той им бе изпратен от пресслужбата на Министерския съвет. Ултиматуми се връчват преди оповестяване на война. В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този метод не може да бъде одобрявано за персонално мнение на Валери Симеонов, а е публична позиция на страната, която намерено застава против най-големите медии в страната. Подобен акт е без казус в българската история. В нито един интервал държавното управление не си е разрешавало да дава ултиматуми на медиите в България ", обявиха уредниците на митинга.

" Освен от изпълнителната, война против медиите явно се води и от законодателната власт. Доказателство е фактът, че не бе снето доверието от депутата Антон Тодоров и той продължава да бъде част от най-голямата парламентарна група, тази на ръководещата партия ГЕРБ ", считат те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР