Журналистът Ясен Бориславов почина на 58 години. Скръбната вест съобщи

...
Журналистът Ясен Бориславов почина на 58 години. Скръбната вест съобщи
Коментари Харесай

Почина журналистът Ясен Бориславов


Журналистът Ясен Бориславов умря на 58 години. Скръбната новина заяви във фейсбук деканът на Факултета по публицистика и всеобща връзка към Софийския университет проф. Веселина Вълканова.

" Загубихме обичан и скъп другар и сътрудник. Деликатен, тънък, със мощно, ненатрапливо наличие, позиция и комизъм, надарено перо. Почивай в мир, постоянно ще си с нас! ", написа проф. Вълканова.

Ясен Бориславов е доцент по история на българската публицистика в Софийския университет. Автор е на книгите " Боб и метафизика ", " Естествена история на българския смях " и " Българският хумористично-сатиричен периодически щемпел сред двете международни войни ", каквато е и тематиката на дисертацията му.

Роден е през 1964 година в Шумен. След като приключва факултета по публицистика, работи във в. " Дума ", бил е колумнист във в. " Сега ". Негови публикации са оповестени в разнообразни издания.

Преди 8 години Ясен Бориславов е сполетян от тежко и нелечимо заболяване, което го изправи и пред проблемите на българското опазване на здравето и бюрократични пречки на ТЕЛК.

През лятото на 2021 година съумява да се пребори болните в неговото положение да не се явяват непрестанно пред безбройните комисии на здравната експертиза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР