Журналистът Владимир Перев заяви пред , че в РСМ вече

...
Журналистът Владимир Перев заяви пред , че в РСМ вече
Коментари Харесай

Владимир Перев: Президентът на РСМ не разбира какво става, какво очаквате от другите

Журналистът Владимир Перев съобщи пред, че в РСМ към този момент е била повишена позицията за отменяне на френското предложение, защото партии са заплашили да изоставен ръководството.

" Македонският министър председател Димитър Ковачевски не беше чакан като воин в РСМ. Почти във всички медии имаше рецензии към него. Решенията на България за приемането на РСМ в Европейски Съюз и за френското предложение се считат за фашистки и неправилни. Еди Рама упрекваме безобразно България. Вучич мазно споделя, че той и РСМ са огромни другари, само че той не желае нищо от Македония. Президентът не схваща какво става, какво очаквате от другите. Става дума за регистриране на българите единствено в преамбюла на Конституцията ", разяснява той.

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов съобщи, че изрично позволяваме неточност, закъснявайки с приемането на френското предложение за РСМ, тъй като досега то е най-хубавото, което България е получавала като гаранции.

По думите му заложеното в предлагането дава гаранция за огромна част от въпросите, които касаят България. " Можеше още, само че да не забравяме, че има и друга страна, която има своите искания към България. Езикът на омразата е недопустим за нас, само че би трябвало да се направи първата стъпка ", означи Христов.

" Признаването на Македония се случи, когато Съюз на демократичните сили управляваше, а Жельо Желев беше президент. Първи в света признахме братска Македония. Очакванията и на двете страни бяха, че час по-скоро би трябвало да работим за интеграцията ни в Европейски Съюз. Много неща се случиха и в РСМ, и в България. Бяхме безапелационни, че би трябвало да загърбим разликите, само че след това и при тях, и при нас пристигнаха ретроградни държавни управления. Имаше огромна интервенция от Сърбия ", спомни си водачът на Съюз на демократичните сили.
Според него доктрината на Русия да не се позволяват Балканите в Европейски Съюз към момента господства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР