Журналистът от СКАТ Ивелин Николов коментира във фейсбука си изказването

...
Журналистът от СКАТ Ивелин Николов коментира във фейсбука си изказването
Коментари Харесай

Журналистът Ивелин Николов за репликата на Радев за ПИК: Ако е изрекъл тези думи, закъсали сме го като държава. Може да го извиним за логиката му само ако сме племе в Африка

Журналистът от СКАТ Ивелин Николов разяснява във фейсбука си изявлението на Румен по адрес на ПИК, че в случай че е поръчал репресии против медии, първо е щял да стартира от организацията ни.

Както съобщихме, по информация на очевидци на консултациите, Радев, разяснявайки репресията против вестник " Труд ", е споделил безусловно: " Ако искахме да подкараме някого, първо щяхме да подкараме ПИК ".

" Ако е изрекъл тези думи, то тогава сме го загазили като страна. Президент на страна от Европейски Съюз не може да разсъждава по този метод. Ако сме племе в Африка, може и да го простим за изразената логичност. Ако сме, но не сме, нали ", попита Ивелин Николов.
свързани новини49238преди 2 часа52189преди 3 часа
Припомняме, че по-рано през днешния ден организацията ни изпрати питане по Закона за достъп до публичната информация, с което желаеме от президентството да ни изпрати частта от стенограмата, в която президентът Румен прави своя коментар по адрес на медията ни.

До днешните кавги се стигна, откакто по заповед на назначения от културен министър - Велислав Минеков, беше запечатана редакцията на " Труд ". От ГЕРБ оповестиха, че са мощно обезпокоени от дейностите на служебното държавно управление против свободата на словото и даже обявиха, че вкарват тематиката и в Народното събрание, където служебният министър на културата би трябвало да даде пояснение за репресивната акция против вестника.
свързани новини121252преди 5 часа
Именно на консултацията си при за сформиране на държавно управление от ГЕРБ са поискали сметка за какво служебният кабинет работи по този начин против една самостоятелна медия, когато президентът си е изпуснал нервите и е декларирал, че в случай че ще подкарва някого, това първо ще е организация ПИК.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР