Журналистът на независимата руска медия ТВ2 Маргарита Николаевна Некратова търси

...
Журналистът на независимата руска медия ТВ2 Маргарита Николаевна Некратова търси
Коментари Харесай

Независима журналистка от Томск търси убежище в България

Журналистът на самостоятелната съветска медия ТВ2 Маргарита Николаевна Некратова търси леговище в България.

Некратова е съветски жител, гражданин на град Томск. Работи в Томския държавен университет, само че се изявява и като режисьор на видеа, публицист и водещ в частната съветска телевизия TВ2 до 2015 година, когато медията е закрита. Въпреки това тя продължава да работи като публицист в екипа на уеб страницата " Телевинарска организация ", който споделя полезностите на ТВ2: независимост, хуманизъм, обективност, етикирани към този момент в Русия като „ враждебни полезности “.
През последните години се занимавам с екоактивизъм. Участва в митингите в поддръжка на Алексей Навални през 2021, като наблюдаващ от придвижване " Глас " и следи броенето на гласовете на изборите в Томск.

Войната в Украйна прекатурва живота на Маргарита Некратова. Много бързо схваща, че не може да пребивавам в страна, чиито войски минаха границата на суверенна страна и убиват хора там. Учителската и научната работа губи всевъзможен смисъл и значение за нея, както и изявите й на екоактивист. Единственото нещо, което желае тогава и в този момент, е да се съпротивлявам на режима на Путин.

На 7 март със брачна половинка си вземат решение да изоставен родината и цялото семейство отпътува за Ереван. В Армения с сътрудниците от ТВ2 вземат решение да започват плана " Очевидци на 24 февруари ", в който да опишат по какъв начин войната в Украйна разрушава човешки ориси – план, който е невероятно да бъде сбъднат в Русия, тъй като има жестока военна цензура.

Малко по-късно фамилията на Маргарита Некратова идва в България, където търси леговище и опция този план да види бял свят.

В покъртителен в обществените мрежи Маргарита споделя какво я е предиздвикало да предприеме тази решителна стъпка. И мощно се надява, че българските институции ще проявят схващане и ще откликнат на молбата й.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР