Журналистът на Би Би Си Мартин Башир, за който стана

...
Журналистът на Би Би Си Мартин Башир, за който стана
Коментари Харесай

След интервюто с Даяна, Мартин Башир замесен в сходен скандал и с Майкъл Джексън

Журналистът на Би Би Си Мартин Башир, за който стана ясно, че е употребявал подправени документи, с цел да принуди принцеса Даяна да даде изявление за малкия екран, в този момент е забъркан в нов скандал – този път с Майкъл Джексън.

След изявлението с принцеса Даяна, огромният медиен удар на Башир е филм за Краля на попа. Според някогашния управител на Джако точно тази лента е довела до гибелта му от свръхдоза медикаменти през 2009 година

Какво се е случило?

До документалната лента се е стигнало точно с помощта на изявлението с Даяна.

Впечатлен от него илюзионистът и непосредствен другар на Майкъл Джексън – Ури Гелер го посъветвал да отговори на въпросите на Мартин Башир, с цел да усъвършенства имиджа си. Именно по това време се появяват първите обвинявания против Джако в полов тормоз на деца.

Така се стига до кино лентата „ Да живееш с Майкъл Джексън “, който обаче има противоположен резултат за Краля на попа – вместо да го показа в по-добра светлина, изявлението с Башир го трансформира в чудноват отшелник.

Снимка: Getty Images

Тогава Джако подал публично недоволство против английския медиен регулатор, съгласно което Башир го е показал в изопачена светлина.

Според неговия някогашен управител точно тази преживелица е довела до гибелта на Майкъл Джексън. Според Дитер Визнър пътят към гибелта на Джако е почнал точно в нощта на излъчването на документалния филм. „ Преди това медикаментите бяха помощно средство, а след кино лентата – те се трансфораха в нужда “, твърди той.

Снимка: Getty Images

И други проблеми

През годините Мартин Башир неведнъж е бил свързван с неточни и груби изявления.

Около гибелта на Майкъл Джексън, Башир живее в Щатите, където работи за локални малките екрани. През 2008 година той е отхвърлен от новинарската емисия на Ен Би Си поради груби и сексистки мнения по адрес на своя колежка.

Пет години по-късно е отхвърлен и от Ем Ес Ен Би Си поради обидни думи по адрес на Сара Пейлин, която назовава „ идиотка от международна класа “.

След тези кавги Башир се завръща във Англия, където от 2016 година водеше в Би Би Си религиозната емисия, само че наскоро напусна медията по здравни аргументи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР