Журналистът Христо Гешов, който беше в неизвестност цяла нощ, е

...
Журналистът Христо Гешов, който беше в неизвестност цяла нощ, е
Коментари Харесай

Принудително е заличено разследване на журналиста Христо Гешов, за да бъде спасен от още репресии

Журналистът Христо Гешов, който беше в неопределеност цяла нощ, е бил „ убеждаван “ от двама мъже да отстрани следствието си за противозаконното ВиК в Троян от уеб страницата на врачанската медия ”Зов нюз ”, както и от youtube. Чак откакто от изданието са свалили материала, журналистът е бил освободен. Скандалът с частната ВиК се оказа проверяван от Националното разследване и от КПКОНПИ, само че следваща информация липсва.
Главният редактор на " Зов нюз " Мария Димитрова е удостоверила пред Медиапул, че рано сутринта е получила известие по телефона да отстрани следствието на противозаконното ВиК в Троян. Димитрова е свалила предаването от уеб страницата, само че не е съумяла да го отстрани от youtube незабавно. Едва към 15 часа видеото към този момент беше недостъпно.

Проверка на Фрог нюз позака, че всички материали по тематиката с частното ВиК са свалени от мрежата. Не е наличен и материал, в който се споделя, че КПКОНПИ са почнали инспекция по случая. Въпреки отстранените материали от цитиралите следствието медии излиза наяве, че хотелиери в троянския комплекс „ Чифлика “ от години заплащат на частна компания за доставената вода. Проблемът ескалира от време на време и е оповестен журналистът от Зов нюз Христо Гешов, а през февруари стана ясно, че Националната следствена работа се е заела със случая.

Въпреки, че през днешния ден Гешов е дал свидетелствуване в полицията досега Министерство на вътрешните работи мълчи по случая с него. През февруари 2019 година имаше друго нахлуване над журналиста, което бе второ за него. Причината бе точно следствието му за противозаконната ВиК апаратура в курортния комплекс.

" Заплахите започнаха с анонимни позвънявания. Репортажът ми беше избран като " нелепост ". Директно ме предизвестиха, че в случай че не го отстрани, ще се срещна с индивида, който ми се обажда и по никакъв начин нямало да ми хареса ", споделя пред България он еар Христо Гешов след нападението.

Журналистът споделя, че в следствието му става въпрос за нелегално ВиК в " Чифлика ", построено от частна компания. То се толерирало от общината и тормозело всички хотелиери в региона. По думите му парадоксът в действителност е, че ВиК Троян е общинска, а не държвана благосъстоятелност, само че в " Чифлика " нямало построена общинска ВиК мрежа.

" Има такава, строена по времето на социализма. Присвоена е от частна компания, която също има хотел там. А притежателят му претендира, че е негова. Справка в имотния указател обаче потвърждава, че закупувайки въпросния хотел, на който той е притежател, в нотариалния му акт на никое място не попада сходно нещо ", споделя още Гешов.

В средата на 2018 година Христо Гешов бе атакуван пред личния си дом. Прокуратурата тогава приключва производството с претекстовете, че причинителят е незнаен.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР