Журналистът Христо Гешов, който беше награден в началото на годината

...
Журналистът Христо Гешов, който беше награден в началото на годината
Коментари Харесай

Журналистът Христо Гешов ще се кандидатира за кмет на Червен бряг

Журналистът Христо Гешов, който беше награден при започване на годината за добра проверяваща публицистика от Съюз на българските журналисти, разгласи, че ще се кандидатира за кмет на Червен бряг. Това заяви самият той посредством персоналния си профил във Фейсбук.
Ето какво написа Христо Гешов:
„ От години се наслушахме на какви ли не обещания. От млади, от остарели, от нови и от остарели. Заключението е, че и едните, и другите, отново са си същите. Родителите набутаха и децата си, и роднините си в общинските кресла. Наглостта се трансформира в нещо обикновено, засколисието и корупцията в тематика табу, а народа мълчи. Не за друго, а от боязън. Страх за минималната заплата, за своята, за околните, за приятелите. В Червен бряг не можеш да приказваш истини. Не че някъде в България може. Общината си, купува медии, които с нашите пари, напълно " обективно " ни споделят, че действителността, която виждаме всекидневно, е наша " изкривена визия " за протичащото се.
В една ария, на фолк певицата на 90-те, Петра, се пееше: " дадоха обещание ми покои, само че единствено легла, дадоха обещание ми в чужбина, само че ми се размина... ", а песента приключва с фразата: " и в този час, изгубих аз, бляни фантазии ". Нагледно чалга ария от 90-те, ни припомня, че нищо не се е трансформирало. Напомня ни предизборните акции и по-късно. А обещанията са едни и същи, изричани отново от едни и същи.
Спомняте ли си по какъв начин сегашни общински съветници изричаха думите " за мен общината не е самоцел " или " ще си даряваме заплатите ", " ще накараме младежите да се върнат " и ред други. И какво получихме? Общината се трансформира в фамилна компания. Цели фамилии са сътрудници, в разнообразни дирекции, отдели и така нататък. Същите тези фамилии наред печелеха и публични поръчки, несъмнено, без какъвто и да е спор на ползи. Три семейства на видни общинари, желаеха да санират частните си домове по европрограма, сходно на " къщи за тъщи " (разследване на сътрудниците от Биволъ). Разбира се до националния скандал нямаше да се стигне, в случай че с сътрудника Дани Йорданов, не бяхме създали следствието за къщите на тримата общинари. Година по-късно, след националния скандал с " къщи за тъщи " последваха оставки на национално равнище. В Червен бряг - НИЩО! Редица въпроси към локалната власт останаха и до през днешния ден без отговори. От боязън! Нагледно имаме: незавършен и безусловно " украсителен " пазар за милиони, наказания по планове за енергийна успеваемост, " калпаво " изработен ремонт на читалище за 3 млн.лева, раздута общинска администрация, съветници с пълен портфейл и празни обещания и ред други " инженерни " дейности, довели Червен бряг до дъното.
Знаете ли, че против мен има заведени десетки каузи за клюка? А че против мен има подадени 165 сигнала в полицията и прокуратурата от общинската власт от 2014 до в този момент? И забележете, всички те са, не тъй като не съблюдавам законите в страната, а тъй като изтъквам " тормозя общинската власт ". С какво ви тормозя уважаеми? Ако човек няма какво да крие, излиза и дава отговор, без значение кой пита. Най-много аз мога да запитвам, тъй като навръх моя тил беше построена акцията на Данаил Вълов през 2015 година. Аз мога да запитвам, тъй като от 1990 година съм гражданин на гр. Червен бряг! Защото за разлика от " кметската " компания, моята не " краде " вода и си заплаща налозите постоянно!
Не ви ли прави усещане, по какъв начин за една година, общински консултант, на чието име се водят редица компании, забележете в София, прави огромен магазин, без паркинг, на основно кръстовище. Същият този магазин беше заплатен евентуално с вашите пари. Същият консултант, " притежател " на магазина, посредством компания, с която е имал /има връзки, извърши финансов одит на МБАЛ Червен бряг за хиляди левове. Разбира се и тук няма спор на ползи. Както няма и подобен, когато компанията на различен общински консултант, посредством компанията на госпожа Кадиева, доставяше ток на всички общински институции!
А помните ли брошурата на същият свален кмет Вълов, от балотажа:
" гласувайте, в случай че не желаете 5-ти квартал да взема решение вместо вас "? А след изборите, тъкмо ромските семейства правиха редица публични поръчки за милиони левове в общината.
И в този момент същите, ще ви оферират същите неща. Но поднесени по нов метод. Сякаш всички сме не запомнили предишното или по какъв начин кмет, на пенсионна възраст, щеше да прегази публицист, а частната му защита, във компанията, в която нямал, нищо общо, нищо, че се скри там, трансформира песента " Шушана " в емблема за града.
И всичко това не е поредност от трилър. Всичко това е действителност, в 21 век, тъй като няма цивилен напън, който да възрази.
След всичко претърпяно до тук, след над 60 журналистически следствия, тъжби, каузи, побой, похищение и ограничения, ще продължа интензивно с желанието си за смяна. За същинската смяна. За това, считано от през днешния ден, публично разгласявам, че ще взема присъединяване на локалните избори през октомври. Как, къде,защо, с кой и каква ще бъде програмата, върху която ще работя, ще ви осведомявам при започване на септември.
С почитание,
Христо Гешов ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР