Журналистът Горан Благоев, който стана един от учредителите на "Републиканци

...
Журналистът Горан Благоев, който стана един от учредителите на "Републиканци
Коментари Харесай

Водещият от БНТ, пристанал на Цветанов, съди Емил Кошлуков

Журналистът Горан Благоев, който стана един от учредителите на "Републиканци за България " на Цветан Цветанов завежда дело против генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, оповестява Lupa.bg.

Действието идва, откакто Благоев беше свален от ефир и на фона на промени в програмата на публичната телевизия. По информация на изданието искът в съда нямало да е единствено за възобновяване на работата на Благоев, а и за финансово обезщетение за нанесените вреди.

По-рано през днешния ден Цветан Цветанов оформи и изпрати позиция на партията си до президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и ръководителя на Съвет за електронни медии по отношение на свалянето от ефир на Благоев.

Според „ Републиканци за България “ това било акт на персонална разпра, осъществен от управлението на Българска национална телевизия към техен съидейник. Това целяло „ само дискредитирането на един от най-популярните телевизионни водещи в Българска национална телевизия “.

Организацията на Цветанов намира това за политическа принуда, тъй като нямало логическа аргументация по какъв начин са стигнали до извода, че предаването е „ изчерпало своя запас “.

„ Изчерпването “ на предаването очевидно се дължи на събитието, че господин Горан Благоев е един от учредителите на Политическа партия „ Републиканци за България “, се показва в позицията на републиканците.

Те допълват, че Горан Благоев в никакъв случай не е коментирал директно или индиректно настоящи политически партии. За проявено от него в работата му партийно користолюбие не би могло да става и дума, защото Политическа партия „ Републиканци за България “ е в развой на основаване, не е приключило производството по регистрацията й в съда и тя към момента не е индивид на правото.

Генералният шеф имал персонално отношение към господин Горан Благоев, а сегашният състав на УС на Българска национална телевизия се състои извънредно от някогашни съпартийци на господин Емил Кошлуков от Политическа партия „ Новото време “, на която и той се явява основател и ръководител от 2004 година и 2009 година, написа още в позицията
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР