Журналистът Георги Милков събра своите най-интересни разкази и приключения в

...
Журналистът Георги Милков събра своите най-интересни разкази и приключения в
Коментари Харесай

„Истории от ръчния багаж“ на Георги Милков в Музея на хумора и сатирата

Журналистът Георги Милков събра своите най-интересни разкази и завършения в книга„ Истории от ръчния багаж “. Изданието е с размер 520 страници и съдържа 380 фотоси, някои от които се разгласяват за първи път.

Габровската премиера на книгата е с входът свободен и опцията за закупуване на книгата на място и персонален подпис.

Само човек, който стои на педя от лицето на Кадафи и се взира в мътния му взор, притеглен от необяснима фаталистична мощ, каквато се усеща от дъното на прясноизкопан гроб на непосредствен човек, може да види, че под веждите му има татуировки. Вероятно белег от бедуинското му минало, когато са вярвали в заклинателната им мощ, или някаква по-късна прищявка на този прословут генералисимус на маскарада.

Наблюдавайки в англоезична среда ХристоСтоичков да приказва японски, човек елементарно би изпадал в положение, наречено от обществените психолози когнитивен дисонанс. Най-просто казано – гледаш и не вярвашна очите си. Вместо попръжни от устата на футболната легенда се лееяпонска тирада. Времената на „ айн, цвай, дрън “ са отминали окончателно и самичък полиглотът Стоичков е ознаменувал залеза на моноезичната просвета...

В „ Истории от ръчния багаж “ Георги Милков разказва освен срещите си с исторически персонажи, само че размишлява за завладяващи места и събития, предиздвикали го да се трансформира в старателен колекционер на прекарвания. Събрал е част от тях, вярвайки, че необичайностите на живота са безбройни, само че всеки може да види единствено толкоз, за колкото е бил подготвен да пристъпи оттатък прага на личните си предразсъдъци, а останалото се е изгубило вечно в миманса на пропуснатите мемоари.

***

Георги Милков е роден на 8 март 1973 във Видин. Завършил е Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. През 1994 още катос тудент във Факултета по публицистика и масовико муникации стартира работа във вестник „ 24 часа “. През 2000 отпътува като специфичен делегат в Либия поради случая с българските медицински сестри, упрекнати за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по проблема до самия му край през 2007. Междувременно е боен сътрудник в Афганистан по време на офанзивата против талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004).

През годините отразява и изследва разнообразни районни спорове, в това число и на Корейския полуостров. През 2013 взе участие в риалити формата „ Африка: Звездите несъмнено са полудели “, който се снима в Замбия и Ботсвана. Освен по работа Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като разпален странник. Само с ръченбагаж.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР