Журналистът Десислава Николова и главният редактор на Капитал Алексей Лазаров

...
Журналистът Десислава Николова и главният редактор на Капитал Алексей Лазаров
Коментари Харесай

Заради разследване на скъпи лекарства - журналист и редактор бяха привикани на разпит в СДВР

Журналистът Десислава Николова и основният редактор на " Капитал " Алексей Лазаров са били привикани на разпит в Столична дирекция на вътрешните работи поради журналистическо следствие, в което е разказано по какъв начин държавни лечебни заведения са плащали за медикаменти за тежко заболели с големи надценки.

" Викаха ни не тъй като проверяват по какъв начин по този начин българските лечебни заведения купуват медикаменти с 400% по-скъпо от междинната цена в Европейски Съюз. Не, желаеха да знаят дали Деси е " проверила добросъвестно обстоятелствата ", които е разгласила ", написа Лазаров в профила си във facebook.

В публикацията " Как се краде от медикаменти за деца и тежко заболели " се цитират данни на отчет на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули. Те демонстрират доста по-голяма надценка при поръчките в българските лечебни заведения спрямо цените в други европейски страни. При някои случаи става дума за съвсем петкратно по-висока цена.

След правенето на този отчет, шефът на съвета Илко Гетов беше отхвърлен без претекстове от служебния кабинет. Директорът на болница " Св. Марина " - Варна, която е една от упоменатите лечебни заведения в публикацията, пък е решил да подаде тъжба до прокуратурата против " Капитал ", а Столична дирекция на вътрешните работи е извикала създателя и основния редактор на медията за предоставяне на сведения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР