Журналист, работещ за една от държавните медии в Китай, публикува

...
Журналист, работещ за една от държавните медии в Китай, публикува
Коментари Харесай

Китайска медия разпространи снимки и видео на изчезналата тенисистка Пан Шуай

Журналист, работещ за една от държавните медии в Китай, разгласява видео клип с тенисистката Пан Шуай. По думите му той е бил сниман в неделя заран до момента в който тя е участвала на тенис шампионат за юноши в Пекин, заяви Би Би Си.

Преди две седмици Пан Шуай упрекна върховен комунистически началник в полово принуждение. Веднага по-късно тя потъна в неопределеност, преди в сряда да бъде оповестен имейл, с който се отхвърля от обвиняванията си. Много хора и организации, в това число и Женската тенис асоциация (WTA) и Организация на обединените нации се усъмниха в достоверността на имейла.

Появата на видеата и фотосите, за които китайските държавни медии настояват, че са доказателство, че всичко с Пан Шуай е наред, също не бяха възприети като решение на казуса. Говорите на WTA разгласи фрагментите като „ незадоволителни “, с цел да разсеят подозренията към случая.

„ Остава неразбираемо дали тя е свободна, може да взема решения и да работи без значение, без насила и външна интервенция “, сподели шефът на WTA Стийв Саймън.

Заради случая с Пан Шуай Китай се оказа под сериозен интернационален напън. От Организация на обединените нации желаеха следствие с „ цялостна бистрота “ и неопровержими доказателства за местонахождението на тенисистката. От WTA заплашиха, че ще изтеглят всички шампионати от програмата си, които се организират в Китай.

Само след няколко седмици в Пекин стартират и Зимните Олимпийски игри.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР